Vakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie SardinieVakantie Sardinie

Sassari

Regiokaarten

Sassari - Noord-west Sardinië

Hoofdplaats Sassari en Alghero (vliegveld), Porto Torres (ferries), Ozieri.

In de provincie Sassari wordt afwijkend van de rest van Sardinië geen Sardisch maar een meer op Corsicaans gelijkend dialect gesproken. In Alghero en omgeving spreekt men een dialect dat lijkt op het Catalaans. De officiële taal is overigens, net als op de rest van Sardinië: Italiaans.Alghero omgeving

Prachtige kustgebieden

Het schiereiland Stintino met haar weelderig strand, La Pelosa is een van de trekpleisters. Castelsardo met op een berg de indrukwekkende burcht. Verborgen in de vallei Coghinas, Valledória (watersport) is het genieten waard.

Kenmerkende rotsformaties op Sardinië zijn de uitgeslepen, geërodeerde gesteenten. Ook Castelsardo heeft z’n rots: Roccia dell’Ellefante!

Interessant is de Grotta di Nettuno, met een trap van 656 treden. De grot bevindt zich op zeeniveau van Capo Caccia.

Alghero, wordt gekenmerkt door de vele smalle keien steegjes en u kunt genieten van de prachtige Catalaanse architectuur en monumenten.


Evenementen Alghero:

Juni (23-24): San Giovanni Battista - Vuurwerk: bastion in het centrum
Augustus (1-31): Summer Music in Alghero - Klassieke concerten
Mei: Festa dei Pastori - "feest van de herders"
Juli: Una Canco per l'Estiu - "een lied voor de zomer": festival met lokale liederen
Juli: Festa de lo Sant Crist de la Costera del Coral - "Viering met een botenprocessie en een onderwatermis."
Augustus (1e zondag): Nostra Signore della Mercede - historische botenrace voor de boulevard, waarbij bloemenkransen in de zee geworpen worden ter nagedachtenis aan de gevallenen op zee tijdens de oorlog.

Controleer de data bij de plaatselijke toeristeninformatie (Pro Loco).