logo
Offerte!

Beleef het Middeleeuwse ruiterfestijn Sa Sartiglia

De Sardijnen zijn bijzonder trots op hun tradities, wat zich uit in een groot aantal traditionele festiviteiten, de Sardijnse taal en de lokaal geproduceerde gerechten en dranken.

Een van de grootste culturele evenementen op het eiland is Sa Sartiglia in Oristano. Een ruiter- en kostuumfeest dat ontstaan is in de Middeleeuwen, tijdens de Spaanse overheersing van dit deel van Sardinië.

Sa Sartiglia wordt gehouden op de laatste zondag en dinsdag van het carnaval.
Voor 2019 zijn de data 3 en 5 maart.
Tijdens deze fly & drive heb je als een van de weinige toeristen de gelegenheid om dit bijzondere feest te ervaren.
incl. vlucht Amsterdam - Olbia
incl. huurauto
7 overnachtingen in hotels
incl. logies & ontbijt
incl. kaarten Sa Sartiglia
uitgebreide reistips

Foto's

 • Sa Sartigila Oristano Sardinie
 • Tamburini Gavoi
 • Tamburini Gavoi
 • Mamuthones Mamoiada
 • Mamuthones Mamoiada
 • Mamuthones Mamoiada
 • Mamuthones Mamoiada
 • Sa Sartiglia Oristano
 • Sa Sartiglia Oristano
 • Sa Sartiglia Oristano
 • Sa Sartiglia Oristano

Programma

Dag 1 Olbia

Na de vlucht naar Sardinië haal je op de luchthaven de huurauto op en ga je naar het eerste hotel.

Tamburini Gavoi

Dag 2 Sos Tumbarinos

In de Carnavalsperiode zijn er veel bijzondere, traditionele feesten op Sardinië. Tradities die terug gaan naar de tijd voor het christendom.

In Gavoi loopt het hele dorp op uit voor Sos Tumbarinos. Iedereen van klein tot groot, van jong tot oud, heeft een trommel en neemt deel aan dit feest. Het gaat bij Sos Tumbarinos niet zozeer om het verkleden, maar om de muziek, het geluid. Sos Tumbarinos (de tamboers, de trommels) worden begeleid door triangels, fluiten, harmonica's en antieke snaarinstrumenten.

Mamuthones Mamoiada

Dag 3 Mamutones en Ishadores

In het stadje Mamoiada zijn de hoofdrolspelers de Mamutones en de Ishadores. De Mamutones dragen een donker masker een bruin geit- of schaapsvel en 30 kg! schaapsbellen op hun rug. De Ishadores drage een witte broek, een mooi rood jasje en een lasso waarmee ze toeschouwers (met name de dames) proberen te vangen. Samen lopen zij door de hoofdstraat en maken sprongen, waardoor de bellen van de Mamutones rinkelen.

Oristano omgeving

Dag 4 Oristano

Terwijl de voorbereidingen voor Sa Sartiglia al in volle gang zijn, is er vandaag tijd om de interessante omgeving van Oristano te verkennen. Op het puntje van het Sinis-schiereiland liggen de restanten van de oude Romeinse-Punische stad Tharros. Vlak voor Tharros in het kleine dorpje San Giovanni di Sinis is het oudste kerkje van Sardinië.
Een bezoek aan het museum van Cabras is ook zeer de moeite waard. Hier worden de "Giganti di Mont'e Prama" tentoongesteld. Prehistorische beelden van krijgers, die in deze regio zijn gevonden.

Sa Sartiglia Oristano

Dag 5 Sa Sartiglia

Het grootste evenement tijdens de carnavalsperiode is Sa Sartiglia, een feest met prachtige kostuums, vurige paarden en stoere ruiters!
De stad is een en al gezelligheid en drukte. De hoofdpersoon van de dag, Su Componidori, wordt gekleed in een traditioneel kostuum met een masker. Vanaf dit moment mag hij de grond niet meer raken en bestijgt hij zijn paard. In optocht rijden de meer dan 100 ruiters die deelnemen, naar de straat waar het ringsteken plaats zal vinden.
Naast de ruiters, die in drietallen met hetzelfde kostuum en versierde paarden rijden, doen ook tamboers, trompettisten en folklore groepen in traditionele klederdracht mee aan de optocht.

Nadat het ringsteken voorbij is, begint het tweede deel van het programma. Tijdens de "Pariglie" rijden de ruiters in trio's op topsnelheid door de straat, terwijl ze acrobatische toeren uithalen op hun paarden. Spectaculair!

Su Nuraxi - Barumini

Dag 6 Su Nuraxi

Su Nuraxi bij het plaatsje Barumini is het imposante nuraghedorp dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.
Op Sardinië zijn ongeveer 7.000 restanten van nuraghe torens, verdedigingswerken uit de prehistorie. Deze mysterieuze nuraghe cultuur is uniek en vind je nergens anders ter wereld.

Provincie Nuoro

Dag 7 Oristano - Olbia

Op de route terug naar Olbia kun je een route door het binnenland rijden, via de stad Nuoro. Bezoek hier het interessante Etnografische museum, met een prachtige collectie Sardijnse klederdrachten.
Een stop in het "bandieten-dorp" Orgosolo, bekend om haar bijzondere murales (muurtekeningen) is ook een aanrader.

Dag 8 Olbia

Helaas is dit alweer de laatste dag van de rondreis op het prachtige Sardinië.
Na een vroeg ontbijt breng je de huurauto terug en is het tijd voor de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

ANTICA DIMORA DEL GRUCCIONE

Albergo Antica Dimora del Gruccione

Antica Dimora del Gruccione is een groot patriciërshuis naar Spaans ontwerp. Met bogen en gewelven, balkenplafonds en antieke smeedijzeren balkons. Mooi ingericht met antieke en moderne meubels.

Het hotel ligt in het historische centrum van Santu Lussurgiu, op de Montiferru, een bergachtige streek in de provincie Oristano. De 12 kamers en appartementen zijn verspreid over verschillende huizen.

Het restaurant wordt zeer aanbevolen, Antica Dimora is aangesloten bij de "slow-food" beweging.

Mariano IV Palace Hotel

Mariano IV Palace Hotel ****

Het Mariano IV Palace Hotel ligt midden in het centrum van het stadje Oristano, in het westen van Sardinië. Oristano is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Mariano IV Palace Hotel is een prima uitvalsbasis om deze interessante regio van Sardinië te verkennen. Naast de stad zelf is de archeologische site van Tharros en de Nuraghe Losa bij Abbasanta een bezoek waard.

In de omgeving zijn talrijke bijzondere strandjes en baaien en meertjes waar je flamingo's kunt spotten.

La Locanda del Conte Mameli

La Locanda del Conte Mameli

Charme Hotel La Locande del Conte Mameli is gevestigd in een herenhuis dat in de de 18e eeuw door graaf Mameli in het centrum van Olbia is gebouwd. Lange tijd werd deze woning gebruikt voor ontvangst van vorsten uit heel Europa.

Na een verbouwing een aantal jaren geleden, is het herenhuis omgetoverd in een kleinschalig hotel, voorzien van alle moderne gemakken. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de belangrijkste winkelstraat van Olbia en van gezellige restaurants en bars.

In La Locanda zijn gastvrijheid, kwaliteitsservice en elegantie de essentiële ingrediënten voor een heerlijk verblijf.

Qua inwonertal is Olbia de vierde stad van Sardinië. Olbia is tevens een van de belangrijkere Sardijnse havensteden. De afstand van het eiland tot het Italiaanse vasteland is hier op zijn kleinst: 125 mijl.

Kaart

Reis je met een ander aantal personen? Reis je met je eigen auto?Ist die Zahl der Personen anders? Fahren Sie mit eigenem Auto?
Vraag hier een offerte aan.Hier gehts zur Anfrage

8-Daagse Fly-Drive Sa Sartiglia & het Heidense Carnaval

Inklusiv

Inclusief

vlucht Transavia: Amsterdam - Olbia
20 kg ruimbagage
autohuur Sunny Cars: Volkswagen Polo, Peugeot 308 of Opel Astra STW of vergelijkbaar
afkoop eigen risico en alle verzekeringen
tweede bestuurder
7 hotel overnachtingen in middenklasse hotels, op basis van logies & ontbijt
Sa Sartiglia: toegangskaarten tribune

Exclusief

Exklusiv

Toeristenbelasting

Het programma en het tarief van de reis zijn een indicatie.
Er zijn meerdere vertrekdata mogelijk. Op basis van je vertrekdatum en vluchttijden stellen we een programma op maat voor je samen.
De genoemde hotels zijn voorbeelden.
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief