logo
Offerte!

Il Palmento Hotel Relais***** - Locorotondo

Ontwaken tussen de olijfbomen

Een plek waar je in slaap valt in een oude dorpje en ontwaak tussen de olijfbomen, een magische plek waar de tijd lijkt stil te staan en de wijn beter proeft. Il Palmento biedt een unieke accommodatie in traditionele stenen gebouwen, de Apulische Trulli, die warmte bieden in de winter en koelte in de zomer. Hier kun je genieten van een ontspannen verblijf in de Itria-vallei.

Het Il Palmento Resort ligt op enkele kilometers van een aantal schitterende Apulische bezienswaardigheden. Locorotondo met haar oude centrum en Alberobello, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.
Zwembad: ja
Airco: ja
Wifi: ja
Restaurant & Bar: ja
Dorp/ Supermarkt: 2 km
Strand: 16.5 km
Bari: 64 km
Ostruni: 28 km

Faciliteiten

Tijdens het verblijf kun je genieten van een duik in het buitenzwembad en de lokale specialiteiten proeven in het restaurant van het resort. Schuif vooral eens aan in het restaurant van Il Palmento. Op de menukaart staan alleen specialiteiten uit de streek. De gerechten uit de Pugliaanse keuken bestaan vooral uit vis en verse groenten.

Bij het zwembad staan fijne ligbedjes en verder is er een jacuzzi, een sauna, een Turks stoombad en een tennisbaan. Met de renovatie van Il Palmento is er ook een club huis gebouwd met een bar waar proeverijen van lokale producten worden georganiseerd.

Accommodatie

Il Palmento

Het Il Palmento Resort biedt luxe accommodatie in een volledig ingerichte suite, gevestigd in originele Trulli, die tussen 1780 en 1820 gebouwd zijn, of in een Junior Suites, klassieke hotelkamers.

Bij beide categorieën is er een eigen badkamer, een mini bar, een safe, een satelliet tv en haardroger aanwezig.

Tips & Beoordelingen

Natuurlijk moet je het bijzondere Alberobello bezoeken. Alberobello is vooral ook bekend vanwege de vele trulli die er staan. Twee wijken bestaan vrijwel louter uit trulli: Rione Monti en Aia Piccola. Er zijn geschakelde trulli te vinden, een trullokerk en de Trullo Sovrano, de enige trullo die uit twee verdiepingen bestaat. Rione Monti, met zo'n 1000 trulli, is in 1910 tot nationaal monument uitgeroepen, in 1996 werden de trulli van Alberobello opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bijzonder is het witte stadje Ostuni, ‘la Città Bianca’. De witte huisjes zijn tegen een heuvel gebouwd, hetgeen er al vanaf de voet van de heuvel mooi uitziet. Loop door de sfeervolle straatjes en bewonder deze witte wereld met her en der de groene accenten van planten. Vooral ook bij het invallen van de schemering en ’s avonds is het aanzicht mooi. De drie kerken zijn dan verlicht hetgeen prachtige plaatjes oplevert.
Reis je met een ander aantal personen? Reis je met je eigen auto?
Vraag hier een offerte aan.

Data en Prijzen

 
 

Extra kosten ter plaatse te voldoen:

Toeristenbelasting

Toeslag 3e en 4e bed: 50%
Toeslag 5e bed: 30%
Toeslag baby bed: €20,00 per nacht
Kinderen van 0 tot 2 jaar verblijven gratis op de kamer van de ouders
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief