logo
Offerte!

Ontdek de schoonheid van Sardinië per paard.

Een unieke paardrijvakantie georganiseerd in samenwerking met Country Hotel Mandra Edera, waarbij je Sardinië van "Monti e Mare", van de bergen tot de zee leert kennen. Het hele parcours is ongeveer 150 km en voert door gebieden waar toeristen normaal nooit komen.

De paarden zijn goed getraind en vriendelijk voor de gasten. Ze genieten net zo van de tocht als de ruiters. Na de dagelijkse rit keren de gasten terug naar het hotel en genieten van hun vrije namiddag aan het zwembad of in de grote tuin van Country-Hotel Mandra Edera.

Gevorderde ruiters
De paardrijvakantie "Monti e Mare" is geschikt voor gevorderde ruiters.
Hou er rekening mee dat de dagetappes tussen de 3 en de 5 uur duren.

Voor beginnende ruiters biedt Mandra Edera paardrijlessen aan in de manege
en aangepaste buitenritten. Ook excursies aan de kust zijn mogelijk!


Foto's

  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera
  • Country Hotel Mandra Edera

Programma

Onderstaand programma is een voorbeeld, er kan van de route afgeweken worden.

Dag 1 - Aankomst in Country Hotel Mandra Edera

Aankomst in het hotel. Welkomstdrankje voor het diner en kennismaking met de andere deelnemers.
De begeleider geeft uitleg over het programma van de komende week.

Dag 2 - Buitenrit in de buurt van het hotel

Na het ontbijt ontmoeten we elkaar bij de stal, waar je je paard leert kennen. We maken ons klaar voor de eerste excursie in de omgeving van Mandra Edera. De tocht van vandaag duurt ongeveer 1 1/2 uur.

Iedere excursiedag zijn we rond lunchtijd terug bij het hotel en heb je de middag vrij om te relaxen of uitstapjes op eigen gelegenheid te maken.

Dag 3 - Over herderspaden en door eeuwenoude bossen

Na het ontbijt starten we de eerste fase van onze "Monte e Mare" route (ca. 3 uur). We passeren oude herderspaden en rijden door grote kurkeik wouden. We zien schapen, varkens en ezels.
Tot slot zullen we het eerste deel van de berg "Monte Ferru" beklimmen, we beginnen op ongeveer 400 meter en eindigen deze eerste dagetappe op ongeveer 700 meter boven zeeniveau.

Dag 4 - Natuurpark Monte Ferru

We trekken vandaag door een totaal nieuw landschap, vol met rotsen en grote stenen, soms lijkt het een maan vallei - zo geïsoleerd is dit gebied. Als we geluk hebben zien we een aantal moeflons of wilde zwijnen, of op zijn minst hun sporen.

We bereiken de top van 1.100 meter en zien de zee in de verte liggen - een prachtig, adembenemend uitzicht op de westkust van Sardinië.

Dag 5 - Mystieke bossen en grote cactussen

Deze dag rijden we door een groot bos met een mystieke sfeer. Het landschap en de vegetatie zijn totaal anders dan gisteren. Alles is groen en vochtig, veel verschillende soorten bomen groeien hier op de berg "Seneghe".

Na twee uur nemen we een pauze, om een broodje te eten. Daarna vervolgen we onze weg, verder naar beneden, langs Mediterrane Macchia (typische vegetatie voor Sardinië), we genieten van de geur van de kruiden en zien bijzondere planten.

Tot slot komen we bij een gebied dat doet denken aan Mexico, met cactussen in allerlei grootten rondom ons. Als we aankomen bij onze paddock op Ranch Catzeddu, hebben we een hoogteverschil van 800 meter tot 50 meter overbrugd.

Dag 6 - Afdaling naar het strand van Is Arenas

Vandaag komen we op het strand! We kunnen nu al de zilte geur van het zeewater in de lucht ruiken. We zien het azuurblauwe water van ver, als we langs smalle paden en door grote weilanden vol bloemen rijden.
Door een dennenbos komen we uiteindelijk op het 8 km lange strand van Is Arenas aan. Hier kunnen de paarden spelen in het zeewater en galopperen wij over het strand. We genieten samen met de paarden van deze fantastische rit!
De ruiters kunnen een verfrissende duik nemen in de zee (30 meter van de stal).

Dag 7 - Schiereiland Sinis en het kwartsstrand Maimoni

Ook al blijven we dicht bij de zee vandaag, het landschap is afwisselend en totaal verschillend van gisteren. We ontdekken het beschermde natuurgebied van het schiereiland Sinis te paard: we doorkruizen dennenbossen, galopperen over veldwegen, omgeven door weiden vol bloemen, beklimmen met onze paarden steile kliffen met een fantastisch uitzicht over de kristalheldere zee.

Tot slot zullen we bij de beroemde strand van "Maimoni", dat is bedekt met glinsterend wit kwartszand, samen met het intensieve blauw van het zeewater een prachtige palet van kleur!

Dit is het einde van onze geweldige tour! De paarden zullen worden opgehaald en teruggebracht naar het hotel. De ruiters genieten van een gezamelijk afscheidsdrankje en nemen afscheid van hun paarden, onze vrienden tijdens deze heerlijke dagen in de geweldige natuur van Sardinië ....

Accommodaties

Country Hotel Mandra Edera

Country Hotel Mandra Edera

Country Hotel Mandra Edera is een kleinschalig familiehotel in het groene binnenland van Sardinië, nabij het stadje Abbasanta. Het hotel ligt in een fraaie groene parktuin, omringd door eeuwenoude kurkeiken.

Mandra Edera is een Eldorado voor paardenliefhebbers, je kunt hier les nemen op de manege, maar ook excursies maken door het mysterieuze landschap.

De chefkok bereidt heerlijke Sardijnse gerechten, met regionale producten en biologische groenten uit de eigen moestuin.

Kaart

Reis je met een ander aantal personen? Reis je met je eigen auto?Ist die Zahl der Personen anders? Fahren Sie mit eigenem Auto?
Vraag hier een offerte aan.Hier gehts zur Anfrage

8-Daagse Paardrijvakantie Monti e Mare

Inklusiv

Inclusief

7 overnachtingen
vol pension (ontbijt, picnic lunch en diner)
6 buitenritten

Gebaseerd op minimaal 2 deelnemers, verblijf in tweepersoons standaard kamer.
Voor een eenpersoons kamer wordt een toeslag berekend.

Exclusief

Exklusiv

reis naar Sardinië
huurauto

Wij maken graag een voorstel voor je inclusief vlucht en huurauto of inclusief ferry indien je met je eigen auto wilt komen.

Gevorderde ruiters
De paardrijvakantie "Monti e Mare" is geschikt voor gevorderde ruiters.
Hou er rekening mee dat de dagetappes tussen de 3 en de 5 uur duren.

Voor beginnende ruiters biedt Mandra Edera paardrijlessen aan in de manege
en aangepaste buitenritten. Ook excursies aan de kust zijn mogelijk!
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief