logo
Offerte!

Sardinië: Paradijs voor motorrijders!

Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland van de Middellandse Zee. Van noord naar zuid meet het eiland ca. 270 km en van oost naar west ca. 145 km. Met meer dan 1.800 km kustlijn, een ruig en bergachtig binnenland, nauwelijks snelwegen, maar prachtige stuurwegen een must voor de echte motorliefhebber!

Eva Sardinia en Horizon Motor Reizen nemen je mee op een magnifieke rondreis, waarbij je de mooiste routes over het eiland in 9 dagen leert kennen.
ferry Livorno-Olbia
2 nachten ferry
8 nachten Sardinië
3 + 4 sterren hotels
8x ontbijt en diner
hotels met zwembad
toeristische aanrijroute
alle routes op roadbook/GPS

Foto's

 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie
 • Motor Rondreis Sardinie

Programma

Dag 1

Aankomst met de nachtboot vanuit Livorno in Olbia of Golfo Aranci, in het noord oosten van Sardinië.

Vanaf Olbia heb je de hele dag de tijd om via de noordelijke kustweg naar Alghero te rijden. Onderweg kun je stops maken in Porto Cervo, waar de "rich and famous" hun luxe jachten aanmeren. Vanuit Palau zie je de Maddalena Archipel liggen, een natuurgebied tussen Sardinië en Corsica. In het gezellige Santa Teresa Gallura zie je Corsica in de verte.

Diner en overnachting in hotel nabij Alghero.

Dag 2 & 3

In mooie dagroutes verken je het noordwesten van het eiland en maak je kennis met de schitterende wegen en de steeds veranderende natuur die Sardinië te bieden heeft.

Diner en overnachting in hotel nabij Alghero.

Dag 4

Vandaag rijd je via de westkust richting het zuiden van het eiland. De kronkelende kustweg heeft prachtige panoramische vergezichten. Je ruikt de mediterrane macchia, kruidig struikgewas, dat in het voorjaar prachtig gekleurd is. Onderweg kun je zomaar een schaapherder tegenkomen, die met zijn dieren in dit gebied rondtrekt.

Nadat je dit alles beleeft hebt, kun je bij aankomst in het tweede hotel (laatste km. onverhard) een heerlijke duik nemen in het grote zwembad om vervolgens plaats te nemen aan de dinertafel.

Diner en overnachting in hotel in zuidwest Sardinië.

Dag 5

Vandaag staat een dagroute in het zuidwesten van het eiland op het programma. Dit deel van het eiland is deels een onherbergzaam gebied, waar je allerlei ruïnes van de oude mijnen tegenkomt.

Diner en overnachting in hotel in zuidwest Sardinië.

Dag 6

Via de zuidkust rijd je vandaag naar het oostelijk deel van het eiland. Het hotel ligt in de bergen van het natuurgebied de Gennargentu, midden in het bos.

Ook hier kun je weer heerlijk genieten van een verfrissende duik in het zwembad en het diner wat ’s avonds geserveerd wordt.

Diner en overnachting in hotel in oost Sardinië.

Dag 7 & 8

Vanuit dit hotel ga je twee dagroutes rijden die niet te vergelijken zijn qua omgeving met de vorige dagen, hier rijd je in een gebied wat hoofdzakelijk bestaat uit beboste bergen en tijdens de tweede dagroute vanuit dit hotel rijd je door een natuurpark waar je wilde paarden, koeien, varkens en schapen kunt tegenkomen. Het is vanzelfsprekend dat de wegen ook in dit gebied erg bochtig zijn en het asfalt mooi strak.

Diner en overnachting in hotel in oost Sardinië.

Dag 9

Op deze laatste dag op het eiland Sardinië neem je afscheid met een geweldige route langs de oostkust terug naar Olbia of Golfo Aranci.
Hier scheep je 's avonds in voor de nachtboot terug naar Livorno.

Accommodaties

Hotel Punta Negra

Hotel Punta Negra

Hotel Punta Negra ligt zeer gunstig aan de rand van het plaatsje Fertilia, op slechts 7 km van het oude centrum van Alghero. De positie in een pijnbomenbos, aan het strand, met een prachtig uitzicht over de baai van Alghero is uniek.

Geniet hier in alle rust van de zwembaden, het restaurant en de mooie zandstranden en baaien in de omgeving. Ook voor watersporten en excursies een prima uitvalsbasis!

Hotel Luci del Faro

Hotel Luci del Faro

Hotel Luci del Faro ligt op het schiereiland Sant'Antioco in het zuidwesten van Sardinië. Het rustig gelegen hotel is gebouwd rondom het zwembad, midden in de duinen. De vuurtoren (Faro) waar het hotel naar is genoemd ligt vlakbij.

De bouw van het hotel is speels, de kamers hebben allemaal een balkon of terrasje. Er zijn gezellige zitjes, binnen en buiten, waar je heerlijk kunt ontspannen. Het restaurant is een aanrader, visliefhebbers kunnen genieten van de verse vis die rond het eiland door de lokale vissers wordt gevangen.

Hotel Orlando Resort

Hotel Orlando Resort

Verscholen in het weelderige bos van Santa Barbara, bij het stadje Villagrande Strisaili, ligt het bijzondere en kleurrijke Hotel Orlando Resort. Een heerlijke rustige plek, midden in de natuur, aan de voet van de Gennargentu waar de hoogste bergen van Sardinië zijn.

Orlando Resort heeft een prachtig panoramisch zwembad. In het restaurant worden veel regionale gerechten geserveerd. Het hotel is ingericht met originele Sardijnse kunst en gebruiksvoorwerpen.

De provincie Ogliastra is een nog onbekend gebied. Orlando Resort is een geweldige uitvalsbasis om deze regio te leren kennen.

Kaart

Data en Prijzen

De motorrondreis wordt georganiseerd in samenwerking met Horizon Motor Reizen.

De tarieven zijn op basis van verblijf in gedeelde 2-persoons kamers en hut tijdens de ferry overtocht.
Voor een 1-persoons kamer en hut wordt een toeslag berekend.

Deze reis is inclusief
• Overtocht Livorno - Olbia v.v.
• 2 overnachtingen incl. hut of de ferry
• 8 overnachtingen in 3 en 4 sterren hotels op basis van half pension (ontbijt en diner)
• Alle dagroutes op roadbook / GPS
• Motoren parkeerplaats op eigen terrein

Deze reis is exclusief
• Niet genoemde maaltijden
• Drankjes bij de maaltijden en overige consumpties
• Reis naar Livorno

Door omstandigheden kan de ferryroute, de hotels en/of de volgorde van hotels gewijzigd worden.
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief