logo
Offerte!

8- Daagse Zeilvakantie Eolische Eilanden

Geniet, zeil en ervaar de Eolische eilanden

Ervaar de mediterrane en bewonder prachtige natuurlijke spektakels, uniek in de wereld. Reis een week rond de eolische eilanden en geniet van alles wat deze spectaculaire reis te bieden heeft.

Verken en ontdek de geschiedenis van de middellandse zee, zijn tradities en cultuur. Ontdek de fascinatie van tijd, bijvoorbeeld door middel van een bezoek aan de plaatsen die het theater van de grootste werden. Bewonder de immense spektakels en hun natuurlijke schoonheid die ze uniek maken in de wereld. Jullie vakantie is niet alleen een moment van ontspanning, maar ook een reis om jezelf te verreiken en je nieuwsgierigheid de vrije loop te laten.

De reis start in Catania, vanuit daar worden jullie via transfer opgehaald en naar de haven van Milazzo gebracht van waaruit deze prachtige reis per zeilboot kan beginnen. De route gaat langs prachtige plaatsjes zoals Stromboli, Panarea, Filicudi, Salina en Lipari.

Het succes van deze reis gaat ook door de keuken. Een bekwame en ervaren chef-kok, bereidt verse en gezonde gerechten, met de nadruk op de verheffing van de aroma's en kleuren van de mediterrane natuur. De vangst van de dag en de beste selecties van groenten, gecombineerd met een keuze uit heerlijke prestigieuze wijnen maken gezamenlijk een heerlijk maal.
Unieke zeilreis
Vlucht Amsterdam – Catania
Transfer Catania - haven
Incl logies & ontbijt
Verblijf aan boord
Groepsreis

Foto's

 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden
 • Zeil Reis Eolische Eilanden

Programma

Dag 1 Amsterdam – Catania – Milazzo -Vulcano

Jullie vliegen vanuit Amsterdam naar Catania in Sicilië waar jullie via Transfer naar de haven in Milazzo worden gebracht. Hier gaan jullie begin van de avond aan boord, settelen in en genieten van een welkom cocktail gevolgd door een briefing en veiligheidsinformatie. De boot zal vertrekken om 7 uur in de avond en aan boord genieten jullie van een heerlijke verse maaltijd waarna jullie overnachten in de boot met anker uit in Volcano, vlakbij Gelso Beach.

Dag 2 Vulcano - Panareo - Stromboli

Ontbijt en zeil vervolgens naar het eiland Panarea. Hier zal gestopt worden voor een duik in het water en de lunch, waarna de zeilen weer uit gaan richting Stromboli. Hier zal tevens gestopt worden voor een duik in het water waarna jullie de mogelijkheid hebben om het eiland te verkennen. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om de krater te beklimmen tijdens een stevige wandeling van 4 uur, met een stijging van 900 meter. Tijdens zonsondergang is er een excursie naar de ‘Sciara del Fuoco’, waarna terug gezeild wordt naar Stromboli waar ieder zelf dineert en het anker uit zal gaan.

Dag 3 Stromboli - Basiluzzo

Vandaag zeilen jullie naar Basiluzzo waar gestopt zal worden voor een duik en de lunch. In de middag zeilen jullie naar Baia Milazzese voor een excursie naar het prehistorische dorpje Cala Junco.

Dag 4 Salina – Filicudi

Vroeg in de ochtend gaan de zeilen uit naar het eiland Salina, waar een duik genomen kan worden bij Pollara, waar de film 'Il Postino' is opgenomen. In de middag zeilen jullie verder naar Filicudi en gaat het anker uit vlakbij het dorpje van Pecorini Mare.

Dag 5 Salina

Zeilend naar de 'Grotta del Bue Marino', de grot van de zee os en de vulkanische vinger-vormige rots van 'La Canna' waar gestopt wordt voor de lunch en een duik. Later in de middag zeilen jullie verder in oostelijke richting naar Salina, waar jullie de mogelijkheid hebben om zelf het eiland te verkennen.

Dag 6 Lipari

Jullie vertrekken in de ochtend naar de typische 'Pumice' bergen van Lipari, waar gestopt zal worden voor een duik en de lunch. Na de lunch zullen jullie verder zeilen naar Vulcano eiland waar jullie de mogelijkheid hebben om de krater te beklimmen. Daarna zeilen jullie terug naar Lipari, passerend langs de ‘Le Bocche di Vulcano’. Aangekomen in Lipari kunnen jullie op eigen gelegenheid het eiland bezoeken en dineren.

Dag 7 Lipari - Milazzo

Vandaag zeilen jullie naar de 'Faraglioni Rocks' van Lipari, voor de laatste duik in de heldere waters van de 'Archipelago'. In de late ochtend zeilen jullie verder richting Vulcano om de Grotta del Cavallo en 'The Piscina di Venere' te bewonderen. Vervolgens gaan jullie verder naar de prachtige baai van St. Antonino, aan de west kant van Milazzo. Hier zal gestopt worden voor een duik en de lunch. In de middag zeilen jullie verder richting Milazzo waar een bezoek aan het kasteel van het oude dorpje wordt aangeraden.

Dag 8 Milazzo – Catania – Amsterdam

Vandaag is het alweer zover om terug te keren naar Nederland. Om 9 uur wordt verwacht dat jullie de boot verlaten en kan de terugreis naar Nederland beginnen.

Accommodaties

Zeil Reis Eolische Eilanden

Kaptan Yilmaz

Kaptan Yilmaz is de naam van de boot. Zij is 26 meter lang en 7 meter breed, beschikt over 8 cabines en is geschikt voor 16 passagiers en 4 bemanningsleden.

De afwerking, alles in kostbaar hout, biedt een oude charme aan de uitstraling van deze boot, in harmonie met moderne technologieën voor een aangenaam verblijf aan boord, zoals airconditioning en led-televisie, en ook voor veiligheid, de automatische piloot, de GPS of E.P.I.R.B. systeemveiligheid apparatuur, voortdurend verbonden met satellietautoriteiten.

Je verblijft aan boord van de zeilboot in een dubbele cabine op basis van logies & ontbijt. Iedere cabine beschikt over een dubbel bed of twin bedden, airconditioning en een eigen badkamer met douche.

Kaart

Reis je met een ander aantal personen? Reis je met je eigen auto?Ist die Zahl der Personen anders? Fahren Sie mit eigenem Auto?
Vraag hier een offerte aan.Hier gehts zur Anfrage

8- Daagse Zeilvakantie Eolische Eilanden

Inklusiv

Inclusief

Verblijf aan bood op basis van logies en ontbijt voor 7 nachten.
Retour vlucht Amsterdam - Catania
20 kg ruimbagage per persoon
Retour transfer luchthaven Catania - haven van Milazzo
Verzekering
Welkom cocktail
Bemanningsleden
Brandstof voor max 4 uur per dag
Vers drinkwater
Dagelijkse schoonmaak
Snorkel uitrusting
Visgerei
Surf plank

Exclusief

Exklusiv

€30,00 p.p. port kosten, te betalen bij het instappen
Half board €200,00 p.p. te betalen op locatie
Full board €300,00 p.p. te betalen op locatie (3 diners niet inbegrepen)
Maaltijd: €30,00 p.p.
Glutenvrije maaltijd: €50,00 p.p.
Toeristenbelasting & privé haven belasting
Watersporten (water ski, water scooter, bananen boot, wakeborden, duiken etc.)
Eiland excursies
Frisdrank en Alcoholische drankjes (water is inclusief)
Brandstof voor na de 4 uur die inbegrepen zijn
Extra beddengoed
Prijzen zijn indicatieprijzen per persoon, op basis van 2 deelnemers met verblijf in een tweepersoonscabine op basis van logies en ontbijt.
Indien je deze reis wilt boeken, krijg je een persoonlijk advies met de op dat moment geldende prijzen.
Het is ook mogelijk om de gehele boot af te huren, prijzen op aanvraag.

Kinderen tot 4 jaar zijn gratis
Kinderen van 4 tot 8 jaar die verblijven in een 3 persoonscabine: 50% korting
Extra volwassene in een 3 persoonscabine: 35% korting

Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief