logo
Offerte!

Il Borgo dell'Arcangelo - Tuili

Een juweel verborgen in een rustieke dorp

Il Borgo dell'Arcangelo ligt in het historische centrum van Tuili, in een gebouw dat dateert uit de late jaren 1700. Tuili, een dorp aan de voet van de Giara gebied, bekend om zijn wilde paarden, heeft een goed bewaard historisch centrum met een aantal historisch-cultureel trekpleisters.

In het bijzonder, de kerk van San Pietro, met het Renaissance altaarstuk van de Meester van Castelsardo: het schilderij, met de afbeelding van de Aartsengel Michael die de duivel doodt, geeft de naam aan de agriturismo.

Agriturismo Il Borgo Dell'Arcangelo beslaat ongeveer 200 hectare vol granen, olijventeelt, amandelbomen en wijngaarden. Een deel van het bedrijf bevindt zich op het Giara-plateau waar ook de "Sa Domu de Jara" te vinden is: een herdershuis dat in het verleden de schuilplaats van het vee was. Deze plek is te bezichtigen dankzij een excursie georganiseerd door de Agriturismo.
In het binnenland
Zwembad: Nee
Airco: Ja
WiFi: Ja
Restaurant/Bar: Ja
Barumini: 4 km
Oristano: 55 km
Cagliari: 65 km
Regiokaarten

Faciliteiten

Agriturismo Il Borgo Dell'Arcangelo biedt verfijnde, rustieke kamers met uitzicht op de gemeenschappelijke mooie en verzorgde tuin. Dankzij de landelijke historische inrichting, het hele gebouw ademt geschiedenis en traditie uit.
Het oude prehistorisch gebied van Barumini met de bekende Nuraghi bevindt zich op maar 4 km afstand. Op verzoek kunnen ook excursies naar het Giara di Gesturi-plateau worden georganiseerd. De hartelijke eigenaar en familie vertellen je alles over de historie van het gebouw, van het dorp en de streek.

Tijdens jouw verblijf in het Agriturismo Il Borgo Dell'Arcangelo kunt je alle producten van de boerderij proeven: kaas, vlees, worstjes, zelfgemaakte pasta, olie en wijn.

Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. Gasten kunnen bij de Agiturismo ontbijten en dineren, met producten uit de streek en grotendeel afkomstig uit eigen productie. Parkeren kan gratis voor de deur.

Accommodatie

Il Borgo Dell'Arcangelo is een gerenoveerd 17e-eeuws gebouw voorzien van antiek meubilair en airconditioning.

Classic 2-Persoonskamer ca. 16 m² (max. 2 pers.)
Deze kamers, met houten vloer, zijn verfijnd en rustiek, hebben een grote tweepersoonsbed en uitzicht op de gemeenschappelijke tuin. De meubilair is sfeervol en antiek, er is airconditioning en de eigen badkamer heeft een haardroger, een bad of douche.

Classic 3-Persoonskamer ca. 18 m² (max. 3 pers.)
Deze kamers beschikken over een tweepersoonsbed plus een eenpersoonsbed, hebben uitzicht op de tuin en zijn ingericht met houten vloeren en antieke meubels en details. Er is airconditioning en een badkamer met haardroger, bad of douche.

Tips & Beoordelingen

Su Nuraxi bij Barumini is een indrukwekkend complex van prehistorische nuraghi, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed Site. Beschut door het grote fort zijn hier de overblijfselen van een Nuraghendorp met tal van ronde hutten. Een interessante toeristische attractie die een indruk van het leven van deze mensen geeft.

In Cagliari zijn diverse interessante musea, waaronder het beroemde archeologisch museum, waar de vondsten uit de nuraghe torens kunnen worden gezien.
Lees meer over de provincie Cagliari

Beoordelingen

Een authentiek gerestaureerde boerderij in een klein heel rustig dorpje in het binnenland. Erg mooi gebouw met veel respect voor de oude decorelementen gerenoveerd en gezellig binnenerf. Op het moment van ons verblijf (begin juli) waren we er helemaal alleen, bijna té rustig. Luigi, de patron van het verblijf en naar ons gevoel eigenaar van het halve dorp, was alom tegenwoordig op gepaste afstand en steeds bereid tot hulp en goede raad. De twee restaurants die hij ons aanraadde en meteen reserveerde nog voor het de tijd hadden om het te vragen waren subliem. Op eigen initiatief hadden we die nooit gevonden. Keurig ontbijt, fijne propere kamer met alles op en aan. Wel geen zwembad. De nuraghe in de buurt, de grootste in Sardinië, is een aanrader. Zeer geschikt voor een eerder kort verblijf te midden van de velden. Wie rust zoekt is hier zeker op zijn plaats.

10-07-2022

Lo
Ietwat lastig te vinden met al die kronkelweggetjes maar wat een top-onderkomen. Lekker klassiek en authentiek. Beheerder hield alles strak in de gaten en was ook behulpzaam. Sprak redelijk Engels en dacht ook met ons mee v.w.b. het gebruik van een koelkast (niet op de kamer aanwezig). Ontbijt netjes op tafel gezet en afgepast, had voor ons iets uitgebreider gemogen maar het was wel keurig verzorgd.

29-05-2022

Anoniem

Prijzen

Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct aanvragen. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief