logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
 • BANT_DEFAULT

FAQ

Het team van Eva Sardinia beantwoordt persoonlijk je vragen via telefoon of e-mail.
Neem contact op, we helpen je graag met deskundig advies!

Eva Sardinia
telefoon: +31 229 591942
e-mail: info@eva-sardinia.com

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
maandag - vrijdag: 09.00 u - 17.00 u
zaterdag: 10.00 u - 16.00 u

Is een reis beschikbaar?

Eva Sardinia biedt reizen op maat aan met veelal kleinschalige accommodaties aan en geen massaproduct. De reizen die je op onze website vindt, zijn voorbeeldreizen met prijsindicaties. Zo kun je je oriënteren en heb je een idee van het budget.
Je kunt de beschikbaarheid van de reizen niet op de website zien. Wij moeten de definitieve beschikbaarheid voor de gewenste reis altijd checken. Na het invullen van je reisaanvraag ontvang je meestal binnen 1 werkdag een reisvoorstel. Mocht de gekozen reis niet beschikbaar zijn, dan nemen we contact met je op.

Welke accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk?

Voor de beschikbaarheid van rolstoeltoegankelijke accommodaties neem je contact op met Eva Sardinia. Wij zoeken dan een geschikte accommodatie voor je.

Houdt het hotel rekening met mijn dieetwensen?

Heb je een dieet? Geef je wensen aan ons door, we overleggen dan met de accommodatie wat de mogelijkheden zijn.

Mag mijn hond mee op vakantie?

Indien de accommodatie houder toestemming geeft voor het meebrengen van je hond, moet je daarnaast rekening houden met het volgende:

 • Je hond moet voorzien zijn van een identificatie chip, Europees huisdierenpaspoort en geldige rabiësinenting.
 • Daarnaast moet de hond in openbare gelegenheden aangelijnd en gemuilkorfd zijn (neem in ieder geval altijd een muilkorf mee).
 • In Italië moeten je honden achter een rek in je auto als je er 2 of meer wilt meenemen.
 • Voor de overtocht met de ferry met een hond gelden speciale regels. Dit is per maatschappij verschillend. Vraag Eva Sardinia om meer informatie.

Is het aan te raden om een auto te huren?

Als je wat meer van de omgeving wilt zien, is dit absoluut aan te bevelen. Het openbaar vervoer is in veel gevallen niet zo uitgebreid. Wil je met het openbaar vervoer reizen, hou dan rekening met lange reistijden.

Wat zijn aandachtspunten bij het huren van een auto?

Bij het ophalen van je huurauto wordt er om je creditcard gevraagd. Belangrijk: de creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder. Ook heb je de pincode van je creditcard nodig. Elektronische creditcards worden niet geaccepteerd.

Hoe reserveer ik mijn vakantie?

Onder de informatie over een reis vind je de tarieven. Je selecteert of je met of zonder vlucht wilt boeken. Je vult het aantal deelnemers, de vertrekdatum, het kamertype en het type huurauto in. Je keuze wordt in de prijstabel weergegeven in prijzen per persoon. Je selecteert in de tabel de vertrekdatum en het aantal dagen en krijgt dan een prijsoverzicht met de totaalprijs.
Met de knop "Vraag aan" ga je naar het invullen van je persoonlijke gegevens en rond je de reisaanvraag af.
Wij controleren de beschikbaarheid van de reis en sturen je een reisvoorstel via e-mail. Indien de gewenste reis niet beschikbaar is, nemen we contact met je op.
Ga je akkoord met het reisvoorstel dan reserveren we de reis voor je en sturen je via e-mail de boekingsbevestiging en factuur.

Hoe betaal ik mijn vakantie?

Je ontvangt met de definitieve boekingsbevestiging ook de factuur van je vakantie. Hierin staan de bankgegevens van Eva Sardinia vermeld. Je kunt de factuur via een bankoverschrijving overmaken.
Het is niet mogelijk om via credit card of contant te betalen.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Bij ontvangst van de boekingsbevestiging en de factuur dien je per direct een aanbetaling van 30% van de totale reissom over te maken. Vliegtickets en ferrytickets dienen direct in zijn geheel overgemaakt te worden.
Het restantbedrag moet uiterlijk 6 weken voor het begin van je vakantie betaald zijn. Indien je minder dan 6 weken voor aankomst boekt, dien je de gehele reissom in 1 keer te voldoen.

Wat is een voucher?

Uiterlijk 2 weken voordat je vakantie begint, ontvang je de reisdocumenten van Eva Sardinia. Hierbij ontvang je ook een voucher voor de accommodatie(s) die je hebt geboekt. Op deze voucher staat welk kamer- of appartementtype je hebt geboekt en eventuele extra's zoals bijv. half pension. Op de voucher staat, indien van toepassing, ook aangegeven wat je nog ter plaatse dient te betalen, bijv. toeristenbelasting of eindschoonmaak. De voucher overhandig je aan de accommodatie bij het inchecken.

Kan ik een boeking wijzigen?

Tot 3 weken voor aankomst kun je de boeking wijzigen. Wij proberen dan in overleg met de accommodatie de boeking voor je aan te passen. Natuurlijk is dit altijd afhankelijk van de beschikbaarheid van de accommodatie. De administratiekosten voor een omboeking bedragen € 35,00.


Kan ik een vervanger meenemen als een deelnemer van mijn reisgezelschap af moet zeggen?

Als een lid van je reisgezelschap niet kan deelnemen aan een geboekte reis kan een vervanger diens plaats innemen. Dit moet vooraf gemeld worden aan Eva Sardinia en hiervoor zijn wijzigingskosten van € 35,00 verschuldigd.
Voor het wijzigen van vliegtickets en ferrytickets brengt de maatschappij meestal kosten in rekening. Deze kosten berekent Eva Sardinia eveneens door.

Hoe kan ik bepaalde wensen doorgeven?

Heb je een dieet, wil je je huisdier meenemen of heb je voorkeur voor een bepaalde kamer? Geef je wensen aan ons door bij je reisaanvraag en wij houden zo goed mogelijk rekening met je wensen. We zijn hierin afhankelijk van de accommodatie houder.


Wat zijn de annuleringskosten als ik mijn reis moet annuleren?

De hoogte van de annuleringskosten hangt af van het moment waarop je de reis annuleert.
Hieronder vind je de verschuldigde kosten, gebaseerd op het aantal dagen vóór vertrek waarop je annuleert (bij annuleringen buiten kantooruren is de eerstvolgende werkdag bepalend):

 • bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: het bedrag van de aanbetaling;
 • bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 14de dag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Uitzondering op het hierboven genoemde, zijn de bij Eva Sardinia geboekte vliegtickets, ferrytickets en reisverzekeringen. Ongeacht het tijdstip van annuleren zijn de annuleringskosten hiervoor altijd 100%.

Een huurauto kan in sommige gevallen kosteloos worden geannuleerd.

Klik hier voor onze uitgebreide voorwaarden.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb tijdens mijn vakantie?

Heb je klachten over de reis of ben je ontevreden over de accommodatie? Meldt dit dan direct bij de accommodatie ter plaatse. Zij zijn de facilitair uitvoerder van jouw reis en als zodanig verantwoordelijk.
Mocht de accommodatie geen oplossing voor je hebben of wordt je klacht niet naar tevredenheid opgelost? Dan kun je contact opnemen met ons kantoor in Nederland. Ons telefoonnummer is +31 229 591942. Wij zullen in zo’n geval proberen voor je te bemiddelen met de accommodatie om een oplossing te zoeken.
Deze handelwijze is absoluut noodzakelijk omdat op het moment dat je de klacht kenbaar maakt, daaraan meestal direct wat gedaan kan worden. Wij zullen er alles aan doen om jouw vakantie te doen slagen en nemen eventuele klachten zeer serieus. Een passende en goede oplossing kan echter alleen aangedragen worden ten tijde van je vakantie en niet na thuiskomst.

Wie is verantwoordelijk voor letsel aan personen of schade aan eigendommen?

Eva-Sardinië is niet aansprakelijk voor letsel aan personen of schade aan persoonlijke eigendommen. Eva Sardinia is ook niet aansprakelijkheid voor gevolgen van gebeurtenissen tijdens de reis. De persoon die de reis boekt, is verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle medereizigers. Wij raden aan om voor een goede reis- en annuleringsverzekering te zorgen.

Is Eva Sardinia aangesloten bij een garantiefonds?

Eva Sardinia is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).
De SGR-garantie houdt het volgende in:

 • De consument krijgt het vooruitbetaalde reisgeld terug indien de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.
 • Als de overeenkomst ook vervoer betreft en de plaats van bestemming is al bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief