logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • BANT_DEFAULT

Het weer op Sardinie

Klimaat Sardinie

Het weer op Sardinie is het hele jaar door aangenaam.
Op Sardinië heerst het Middellandse Zee weertype, m.a.w. een subtropisch klimaat. Kenmerkend zijn milde winters met veel regen, sneeuw in binnenland op bergtoppen van de Gennargentu en warme, droge zomers.

Het eiland Sardinië staat vaak onder de invloed van wind uit zee. De mistral die vanuit Zuid-Frankrijk komt, kan soms enkele dagen kan aanhouden.

In het vroege voorjaar in maart en april is de lente duidelijk voel- en zichtbaar: het landschap van Sardinië staat in bloei en is kleurrijk door de vele wilde bloemen en jonge kruiden die overweldigend geuren.

Het begin van de zomer -in mei en juni- heeft vaak heel aangename temperaturen overdag en soms wat koelere nachten. De grote stuwmeren in het binnenland zijn dan goed gevuld en de weilanden tussen de grillige granietrotsen langs de kust en in de bergen hebben vele schakeringen weelderig groen.

In de zomervakantie periodes ligt de gemiddelde temperatuur aan de kust tussen de 25°C en 30°C met mogelijke uitschieters in Augustus tot boven 35°C graden. ’s Zomers valt er langs de kusten praktisch geen regen.

Kortom, Sardinië is bij uitstek geschikt voor een zon- en strandvakantie gedurende de warme maanden juli en augustus.

In de overige wat koelere maanden (april t/m juni, alsmede september t/m november) is het weer over het algemeen aangenaam, waarvan je nog intensief kunt genieten van de aangename temperaturen en op het strand is het dan nog dikwijls aangenaam vertoeven.

Maar bij uitstek zijn deze voor- en naseizoen maanden geschikt om het eiland te ontdekken. Denk maar eens aan een autorondreis of een fly & drive Sardinie.

Gemiddelde temperaturen Cagliari - Sardinie° CelsiusJanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Dag max.141517202328313128231915
Dag min.67810131719201815118
Zee141314151520232423211816


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief