logo
Offerte!

Ontdek de agriturismi van Sicilië

Ontdek het prachtige eiland Sicilië tijdens een autorondreis in agriturismo's en kleinschalige charme hotels in verschillende locaties op het eiland. Agriturismo zijn boerenbedrijven die een aantal kamers voor gasten hebben. Je maakt dus kennis met de bevolking en geniet van de lokale keuken met producten van de eigen boerderij.

De reis begint in het noorden bij Palermo. Vervolgens rij je naar het binnenland, waar je verblijft in de voormalige zomer residentie van een adellijke familie. Van hieruit kun je onder andere de mooie stad Piazza Armerina bezoeken. De reis gaat verder naar de zuidoosten waar je verblijft bij een kleinschalige agriturismo gelegen tussen de citroenboomgaarden.

De reis eindigt aan de oostkust bij een agriturismo aan de voet van de Etna.
Highlights Sicilië
Ferry Italie - Palermo
Agriturismi
Incl. logies & ontbijt
unieke locaties
Uitgebreide reistips

Foto's

 • Masseria Rossella
 • Casale del Principe
 • Casale del Principe
 • Casale del Principe
 • Villa Trigona Sicilie
 • Villa Trigona Sicilie
 • Villa Trigona Sicilie
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Tenuta Edoné
 • Tenuta Edoné
 • Tenuta Edoné

Programma

Dag 1 Ferry Italie - Palermo

In Genua, Civitavecchia of Napels neem je 's avonds de ferry naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Je overnacht aan boord van de ferry in een 2-persoons hut.

Overnachting: aan boord

Casale del Principe

Dag 2 Palermo - Monreale

’s Avonds arriveert de ferry in de haven van Palermo, in het noordwesten van Sicilië.
Van Palermo is het slechts een korte rit naar de eerste agriturismo.

Overnachting: Casale del Principe


Palermo Sicilie

Dag 3 & 4 Monreale

Bezoek vanuit deze mooie accommodatie de mooie stad Palermo. Hier zijn talloze bezienswaardigheden, prachtige pleinen met historische gebouwen en interessante musea te bewonderen. Slenteren door de straten, eindeloos struinen over de markten en genieten van het typische street food. Palermo is een moderne stad met een rijke historie.

Daarnaast is Monreale een interessante bestemming voor een uitstapje. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de karakteristieke kathedraal in het centrum van dit plaatsje. Deze is aan buitenkant sober maar het interieur is meer dan indrukwekkend. Met name de omvangrijke mozaïek waarin de bijbelvertelling uitgebeeld wordt. In deze schitterende mozaïek is meer dan 2.000 kilo goud verwerkt.

Villa Trigona Sicilie

Dag 5 Monreale - Piazza Armerina

Vandaag rij je van de eerste accommodatie door naar Villa Trigona, vlakbij de mooie stad Piazza Armerina. Deze accommodatie is een perfecte locatie voor degenen die van een heerlijk ontspannen vakantie willen genieten, maar ook historisch bekende plaatsen willen bezoeken.

Piazza Armerina Sicilie

Dag 6 & 7 Piazza Armerina

Een mooie bezienswaardigheid in de omgeving die zeker het bezichtigen waard is, is de prachtige Villa Romana del Casale in Piazza Armerina. In deze Romeinse villa vind je 3.500 m² met schitterende vloermozaïeken, de meest bijzondere uit de klassieke oudheid, met onder andere jachttaferelen en de beroemde ‘bikinimeisjes’.

Bezoek ook de karakteristieke kathedraal in het centrum van Piazza Armerina, deze zie je al van verre liggen. Piazza Armerina ligt op 3 kilometer van Villa Trigona.

Chiusa di Carlo Sicilie

Dag 8 Piazza Armerina - Avola

Vandaag rij je van de derde accommodatie door naar Chiusa di Carlo.

Chiusa di Carlo is een kleinschalige agriturismo gelegen tussen de citroenboomgaarden aan de zuidoostkust van Sicilië. De ligging is ideaal om fietsend naar het strand te gaan en de mooie omgeving te verkennen. Breng daarnaast een bezoekje aan Ortygia, het antieke deel van de stad Siracusa. Of maak een uitstapje naar Noto, één van de prachtige plaatsjes met bijzondere barokke bezienswaardigheden.

Siracusa kathedraal

Dag 9 & 10 Avola

Vanuit deze mooie accommodatie kun je Val di Noto bezoeken. De gehele Val di Noto geldt als openluchtmuseum voor wat betreft de Siciliaanse barok. Acht plaatsjes in het zuidoosten van Sicilië staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de barokke architectuur: Modica, Caltagirone, Militello Val di Catania, Catania, Palazzolo, Scicli en Ragusa. Noto hoort eveneens in dit rijtje thuis. Het is een prachtig plaatsje met talloze bezienswaardigheden in de typisch Siciliaanse barokstijl. Noto vind je op slechts 14 kilometer van agriturismo Chiusa di Carlo.

Siracusa met haar mooie, antieke bezienswaardigheden bestaat uit twee gedeeltes: Neapolis, de nieuwere stad en Ortygia, de antieke stad op het schiereiland dat behoort tot het Werelderfgoed van Unesco. Verspreid over Neapolis en Ortygia vind je diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals Cattedrale Santa Maria delle Colonne en Fontana di Diana, een schitterende fontein met fraaie beelden. Het regionale archeologische museum en de necropolis van Pantalica met meer dan 5.000 rotsgraven zijn ook zeker een bezoekje waard. Siracusa ligt 30 kilometer noordelijk van agriturismo Chiusa di Carlo.

Tenuta Edoné

Dag 11 Avola - Graniti

Vandaag rijd je naar de het noordoosten van Sicilië. Je verblijft hier in Agriturismo Tenuta Edoné, een historische boerderij uit de 17e eeuw. Tenuta Edoné, ligt in de vallei van de rivier de Alcantara. Een agriturismo waar zelf nog jam, groenten en olijfolie worden geproduceerd. De rivier Alcantara, op korte afstand van de accommodatie, is een ideale plek voor een schitterende wandeling of een rafting ervaring. De kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna.

Sicilie

Dag 12 & 13 Taormina, Catania en de Etna

Taormina met haar panoramisch uitzicht, haar monumenten en gezellige winkelstraat is bekend over de hele wereld. Vooral het spectaculaire Griekse theater met zijn adembenemende panorama is een bezoek waard.

Daarnaast mag een bezoek aan de Etna niet ontbreken. De Etna is de grootste actieve vulkaan in Europa en is momenteel 3.329 meter hoog, hoewel deze hoogte varieert als gevolg van de uitbarstingen. De Etna is de hoogste berg in Italië ten zuiden van de Alpen. De Etna beslaat een gebied van 1.190 km2 met een omtrek van 140 km. Dit maakt Etna verreweg de grootste van de drie actieve vulkanen in Italië. Op de vruchtbare hellingen van de Etna vind je veel wijngaarden en boomgaarden.

Dag 14 Graniti - Palermo

Helaas komt ook aan deze reis een einde.
Aan het einde van de dag rij je naar Palermo, waarvandaan je de nachtboot naar Genua neemt.

Overnachting: aan boord

Dag 15 Aankomst vasteland

Na aankomst met de ferry in Genua, Civitavecchia of Napels begint de terugreis naar huis.

Accommodaties

Casale del Principe

Casale del Principe

Casale del Principe is gevestigd in een voormalig klooster in het noorden van Sicilië. Deze charmante accommodatie heeft twee karakteristieke binnenplaatsen en een lieflijk kerkje. Op de agriturismo zijn allerlei dieren, er worden biologische groenten en fruit verbouwd en er is productie van hoogwaardige olijfolie.

Door de medewerkers van Casale del Principe worden interessante activiteiten georganiseerd, zoals een kookworkshop, keramiekcursus en excursies. Wil je liever zelf de omgeving verkennen? De hoofdstad Palermo en het nabijgelegen Monreale met haar prachtige kathedraal zijn mooie bestemmingen voor een uitstapje.

Villa Trigona Sicilie

Villa Trigona

Villa Trigona is al eeuwenlang in bezit van de familie Trigona, die tot de dag van vandaag nog steeds eigenaar zijn. Broer Emanuele en zus Alba runnen dit charmante hotel, dat net buiten het stadje Piazza Armerina ligt.

Vlakbij Piazza Armerina ligt één van de bekendste bezienswaardigheden van Sicilië Villa Romana del Casale. In deze Romeinse villa vind je 3.500 m² met schitterende vloermozaïeken, de meest bijzondere uit de klassieke oudheid, met onder andere jachttaferelen en de beroemde ‘bikinimeisjes’.

De villa was voorheen de zomer residentie van de familie en heeft grote tuinen met dennen- en olijfbomen waar je heerlijk kan wandelen.

Chiusa di Carlo Sicilie

Agriturismo Chiusa di Carlo

Agriturismo Chiusa di Carlo is een kleinschalige agriturismo gelegen tussen de citroenboomgaarden aan de zuidoostkust van Sicilië. De appartementen en kamers van deze 18e-eeuwse accommodatie kijken uit op de karakteristieke binnenplaats. De ligging is ideaal om fietsend naar strand te gaan en de mooie omgeving te verkennen, fietsen zijn gratis beschikbaar.

Wil je meer van de omgeving zien? Breng een bezoekje aan Ortygia, het antieke deel van de stad Siracusa. Of maak een uitstapje naar Noto, één van de prachtige plaatsjes met bijzondere barokke architectuur.

Tenuta Edoné

Tenuta Edoné Agriturismo

De historische boerderij uit de 17e eeuw, Tenuta Edoné, ligt in de vallei van de rivier de Alcantara. Een agriturismo waar zelf nog jam, groenten en olijfolie wordt geproduceerd. De rivier Alcantara, op korte afstand van de accommodatie, is een ideale plek voor een schitterende wandeling of een rafting ervaring.

De kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Op een mooie dag is in de kloof een schouwspel van mooie weerspiegelingen en lichteffecten te zien.

Het landhuis heeft een eigen restaurant, een zwembad en het is mogelijk fietsen te huren en de omgeving te verkennen.

Kaart

Reis je met een ander aantal personen? Heb je specifieke wensen?Ist die Zahl der Personen anders? Haben Sie spezielle Wünsche?
Vraag hier een offerte aan.Hier gehts zur Anfrage

15-Daagse Auto Rondreis Agriturismi Sicilië

Inklusiv

Inclusief

Hotels: op basis van logies en ontbijt, in gedeelde 2-persoonskamer
Ferryovertocht van Genua, Civitavecchia of Napels naar Palermo met overnachting in 2-persoons hut, auto categorie 2.


Totaal 14 overnachtingen:
2 overnachtingen aan boord van de ferry
Casale del Principe: 3 overnachtingen
Villa Trigona: 3 overnachtingen
Chiusa di Carlo: 3 overnachtingen
Tenuta Edoné Agriturismo: 3 overnachtingen

Exclusief

Exklusiv

Toeristenbelasting
Maaltijden aan boord van de ferry

Prijzen zijn indicatieprijzen per persoon, op basis van 2 deelnemers met verblijf in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Heb je andere wensen? Wil je vertrekken in een andere periode dan genoemd of wil je vanaf een andere haven vertrekken? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct aanvragen. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief