logo
Offerte!

Pantanelli di Vendicari**** - Noto

Terug naar de natuur

Pantanelli di Vendicari bevindt zich ten zuiden van de stad Noto, hoofdstad van het barokke Sicilië, midden in het natuurreservaat ‘Oasi di Vendicari’. Deze agriturismo ligt op korte afstand van de schone stranden, de kristalheldere zee en dichtbij de meertjes van het natuurreservaat waar elk jaar honderden soorten vogels op bezoek komen als stop op weg naar hun broedplaats.

Kleinschaligheid en vriendelijkheid zijn de toverwoorden. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven. Het gebied is omgeven door de heerlijk geurende maquis. Niet ver van deze accommodatie bevindt zich het vissersdorp Marzamemi. De ambachtelijke visserij en visverwerking is nog altijd een belangrijke economische activiteit. Je kunt hier dan ook volop genieten van de vele visspecialiteiten die op het menu staan. Het plein van Marzamemi is een ontmoetingsplaats tijdens de zwoele zomeravonden.
Strand: 2,5 km
Zwembad: ja
Restaurant: ja
Wifi: ja
Airco: ja
Noto: 3 km
Natuurreservaat: 1 km
Catania: 99 km

Faciliteiten

Het restaurant van Pantanelli was in de 19e eeuw nog de plek waar de druiven geperst werden om de Nero d’Avola te produceren, de bekendste wijn van Sicilië. Nu is het een fijn restaurant waar typisch Siciliaanse gerechten geserveerd worden. Het Pantanelli serveert dagelijks een ontbijtbuffet met zoete en hartige producten. Het omvat jam, cake, gebak, ham en kaas.

Bij de accommodatie is een zwembad en jacuzzi. Ook is er een binnenplaats waar nog waterputten staan. Huisdieren zijn toegestaan bij deze accommodatie. Er is gratis wifi op het hele terrein en er is gratis parkeergelegenheid. Het is mogelijk fietsen te huren.

Accommodatie

Pantanelli di Vendicari

Het Pantanelli beschikt over 16 kamers. Ooit waren deze ruimten bedoeld om het gereedschap van de boeren en het hooi op te slaan. Veel authentieke en sfeervolle details zijn in ere hersteld. De kamers hebben airconditioning, een minibar, een badkamer met douche, toilet, bidet en haardroger, een safe, een flatscreen-TV en een bureautje.

Er zijn zowel tweepersoons-, driepersoons- als vierpersoonskamers. De kamers hebben een moderne inrichting en stenen muren, en sommige bieden ook uitzicht op zee. Sommige hebben een eigen balkon.

Tips & Beoordelingen

Natuurlijk moet je de stad Noto bezoeken, de barokke hoofdstad van Sicilië. De stad Noto wordt door velen gezien als de mooiste stad van Sicilië. Dit komt omdat de stad, na een grote verwoestende aardbeving in de zeventiende eeuw, in zijn geheel opnieuw is opgebouwd in de barokke stijl. Nu is dit ook op een aantal andere steden in Sicilië gebeurd maar nergens gebeurde het zo uitgebreid en zorgvuldig als in Noto. Het gehele historische centrum van Noto is opnieuw opgebouwd in deze stijl waardoor je het gevoel hebt dat een wandeling door de stad nog het meest lijkt op een reis door de tijd. De schitterende barokke kerken, de indrukwekkende palazzi en het theater zijn nog allemaal in uitstekende staat.

De Kathedraal van Noto is het mooiste en meest opzienbarende gebouw van Noto en een van de redenen dat de stad op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. De kathedraal is gebouwd in het begin van de achttiende eeuw nadat de oude kerk op deze plaats door een aardbeving verwoest werd. De kerk werd aan het einde van de achttiende eeuw voltooid en in 1844 tot kathedraal verheven.

Het natuurreservaat Vendicari. Dit reservaat beslaat een gebied van 1500 hectare, gelegen langs de kust tussen Noto en Marzamemi. Het moerasgebied bevat enkele meren en bestaat verder vooral uit een duinengordel met een typisch mediterraanse begroeiïng. Het is belangrijk als rustplaats voor de trekvogels op hun tocht van Noord naar Zuid. In het reservaat liggen ook enkele archeologische resten.

BeoordelingenBewertungen

Mooi gelegen, vriendelijk, goede keuken, mooie omgeving

28-05-2019

De Jong
Reis je met een ander aantal personen? Heb je specifieke wensen?Ist die Zahl der Personen anders? Haben Sie spezielle Wünsche?
Vraag hier een offerte aan.Hier gehts zur Anfrage

Data en Prijzen

 
 

Extra kosten ter plaatse te voldoen:

Toeristenbelasting
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct aanvragen. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief