logo
Offerte!
Tijdens deze fly & drive ontdek je het prachtige eiland Sicilië, dat wordt gekenmerkt door vurige vulkanen, de Egadische en Eolische eilandjes, gouden mozaïeken en karakteristieke kerkjes en kathedralen. Een onvergetelijke reis waarbij je soms terug in de tijd gaat en prachtige beszienswaardiheden kunt bezoeken en genieten van de cultuur, natuur en het heerlijke Italiaanse eten en drinken.

Foto's

 • Masseria Rossella
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Chiusa di Carlo Sicilie
 • Agirturismo Torre di Renda
 • Agirturismo Torre di Renda
 • Agirturismo Torre di Renda
 • Masseria Rossella
 • Masseria Rossella
 • Masseria Rossella
 • Masseria Rossella
 • Tenuta Edoné
 • Tenuta Edoné
 • Tenuta Edoné
 • Tenuta Edoné
 • Tenuta Edoné

Programma

Dag 1 Amsterdam - Catania

In Amsterdam neem je het vliegtuig naar Catania aan de Siciliaanse oostkust. Op vliegveld Fontanarossa haal je de huurauto op en rij je naar de eerste agriturismo, de historische boerderij uit de 17e eeuw, Tenuta Edoné, ligt in de vallei van de rivier de Alcantara. Een agriturismo waar zelf nog jam, groenten en olijfolie wordt geproduceerd. De rivier Alcantara, op korte afstand van de accommodatie, is een ideale plek voor een schitterende wandeling of een rafting ervaring.

Dag 2, 3 & 4

Vanuit deze mooie accommodatie kun je Val di Noto bezoeken. De gehele ‘Val di Noto’ geldt als openluchtmuseum voor wat betreft de Siciliaanse barok. Acht plaatsjes in het zuidoosten van Sicilië staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de barokke architectuur: Modica, Caltagirone, Militello Val di Catania, Catania, Palazzolo, Scicli en Ragusa. Noto hoort eveneens in dit rijtje thuis. Het is een prachtig plaatsje met talloze bezienswaardigheden in de typisch Siciliaanse barokstijl. Noto vind je op slechts 14 kilometer van agriturismo Chiusa di Carlo.

Syracuse met haar mooie, antieke bezienswaardigheden bestaat uit twee gedeeltes: Neapolis, de nieuwere stad en Ortygia, de antieke stad op het schiereiland dat behoort tot het Werelderfgoed van Unesco. Verspreid over Neapolis en Ortygia vind je diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals ‘Cattedrale Santa Maria delle Colonne’ en ‘Fontana di Diana’, een schitterende fontein met fraaie beelden. Het regionale archeologische museum en de necropolis van Pantalica met meer dan 5.000 rotsgraven zijn ook zeker een bezoekje waard. Syracuse ligt 30 kilometer noordelijk van agriturismo Chiusa di Carlo.

Dag 5

Vandaag rij je van de eerste accommodatie door naar Agriturismo Torre di Renda, vlakbij de mooie stad Piazza Armerina De stad die vooral bekend is door de Romeinse villa, Villa Romana del Casale, bevindt zich dit 16e-eeuwse oude landhuis. Deze accommodatie is een perfecte locatie voor degenen die van een heerlijk ontspannen vakantie willen genieten, maar ook historisch bekende plaatsen willen bezoeken.

Dag 6 & 7

Een mooie bezienswaardigheid in de omgeving die zeker het bezichtigen waard is, is de prachtige ‘Villa Romana del Casale’ in Piazza Armerina. In deze Romeinse villa vind je 3.500 m² met schitterende vloermozaïeken, de meest bijzondere uit de klassieke oudheid, met onder andere jachttaferelen en de beroemde ‘bikinimeisjes’. De villa heeft ook een binnentuin omringd door zuilengalerijen. Bezoek ook de karakteristieke kathedraal in het centrum van Piazza Armerina, deze zie je al van verre liggen. Piazza Armerina ligt op 5 kilometer van Agriturismo Torre di Renda.

Dag 8

Vandaag rij je verder naar het noorden van het eiland. Hier ligt de derde en ena laatste accommodatie, Masseria Rossella. Het prachtige landgoed van Masseria Rossella is ontstaan uit een koninklijke vete. De Masseria is al twee eeuwen in het beheer van dezelfde familie en is tegenwoordig een charmante vakantieboerderij en een biologische boerderij .

Rij onderwerg langs een van de mooiste dorpen van Sicilië: Cefalù. Een bezoek aan de oude kathedraal. Deze kathedraal werd in de 12e eeuw gebouwd en is een typisch voorbeeld van de Noorse bouwkunst in Sicilië. Via de trappen op het gezellige plein voor de kathedraal kom je bij de kerk zelf.

Dag 9 & 10

Bezoek vanuit deze mooie accommodatie de mooie stad Palermo. Hier zijn talloze bezienswaardigheden, prachtige pleinen met historische gebouwen en interessante musea te bewonderen. Slenteren door de straten, eindeloos struinen over de markten en genieten van het typische street food. Palermo is een moderne stad met een rijke historie. Je kunt een bezoek brengen aan het beroemde marionettenmuseum of aan het mummiemuseum, in deze griezelige Catacombe dei Cappuccini kun je meer dan 8000 deels gemummificeerde lichamen bewonderen.

Daarnaast is Monreale een interessante bestemming voor een uitstapje. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de karakteristieke kathedraal in het centrum van dit plaatsje. Deze is aan buitenkant sober maar het interieur is meer dan indrukwekkend. Met name de omvangrijke mozaïek waarin de bijbelvertelling uitgebeeld wordt. In deze schitterende mozaïek is meer dan 2.000 kilo goud verwerkt. Ook de kapelletjes zijn prachtig. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in de tuin bij het naastgelegen klooster.

Dag 11

Vandaag rij je naar de laatste accommodatie, je rijdt naar het Noord Oosten van Sicilië waar je het prachtige Taormina kunt bezoeken. Toarmina met zijn panoramisch uitzicht, zijn monumenten en weelderige vegetatie, is een exclusief resort gewaardeerd en beroemd in de wereld. En vooral het spectaculaire Griekse theater met zijn adembenemende panorama trekt ze onder de aandacht van alle bezoekers van Taormina.

Je verblijft hier in Agriturismo Tenuta Edoné, een historische boerderij uit de 17e eeuw. Tenuta Edoné, ligt in de vallei van de rivier de Alcantara. Een agriturismo waar zelf nog jam, groenten en olijfolie wordt geproduceerd. De rivier Alcantara, op korte afstand van de accommodatie, is een ideale plek voor een schitterende wandeling of een rafting ervaring. De kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Op een mooie dag is in de kloof een schouwspel van mooie weerspiegelingen en lichteffecten te zien.

Dag 12, 13 & 14

Vanuit Agriturismo Tenuta Edoné kun je een bezoek brengen aan de stad Catania, de op de hoofdstad Palermo na, de grootste en belangrijkste stad van het eiland. De stad beschikt over een schitterend historisch centrum met enkele hoogtepunten uit de barokke architectuur. Het historische centrum van de stad is dan ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Catania is gesticht in de achtste eeuw voor Christus door Griekse Kolonisten. Indertijd ontwikkelde Catania zich tot één van de belangrijkste haven in de Middellandse Zee.

Daarnaast is Etna een uitstapje die je niet mag missen. Etna is de grootste actieve vulkaan in Europa en is momenteel 3.329 meter hoog, hoewel deze hoogte varieert als gevolg van de uitbarstingen. De Etna is de hoogste berg in Italië ten zuiden van de Alpen. De Etna beslaat een gebied van 1.190 km2 met een omtrek van 140 km. Dit maakt Etna verreweg de grootste van de drie actieve vulkanen in Italië. Hij is ruim 2,5 keer zo hoog als de vulkaan Vesuvius, die met een hoogte van 1281 meter de tweede grootste vulkaan van Italië is. De vruchtbare vulkanische bodem van de Etna, is de reden dat er op de vulkaanhellingen veel landbouw wordt bedreven. Wijngaarden en boomgaarden zijn veelvuldig aanwezig op de lagere delen van de vulkaanhelling. Als je de Etna gaat bezoeken: neem een jas mee, het kan erg koud zijn op de hoger gelegen hellingen.

Dag 15 Catania - Amsterdam

Vandaag al weer tijd voor de terugreis. Vanuit de accommodatie rij je naar de luchthaven van Catania waar je de huurauto inlevert en het vliegtuig neemt terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Chiusa di Carlo Sicilie

Chiusa di Carlo

Chiusa di Carlo is een kleinschalige agriturismo gelegen tussen de citroenboomgaarden aan de zuidoostkust van Sicilië. De appartementen en kamers van deze 18e-eeuwse accommodatie kijken uit op de karakteristieke binnenplaats. De ligging is ideaal om fietsend naar strand te gaan en de mooie omgeving te verkennen, fietsen zijn gratis beschikbaar.

Wil je meer van de omgeving zien? Breng een bezoekje aan Ortygia, het antieke deel van de stad Syracuse. Of maak een uitstapje naar Noto, één van de prachtige plaatsjes met bijzondere barokke bezienswaardigheden.

Agirturismo Torre di Renda

Agriturismo Torre di Renda  

Vlakbij de mooie stad Piazza Armerina, de stad die vooral bekend is door de Romeinse villa, Villa Romana del Casale, bevindt zich dit 16e-eeuwse oude landhuis. Een perfecte locatie voor degenen die van een heerlijk ontspannen vakantie willen genieten, maar ook historisch bekende plaatsen willen bezoeken.

Torre di Renda was een oud landhuis uit de 16e eeuw en is nu een landelijke accommodatie die gerund wordt door een Siciliaanse familie, Filippo Golino en zijn broer Ignazio. Het landhuis is omgeven door 15 hectare land en er is een restaurant dat heerlijke streekgerechten serveert.

Masseria Rossella

Masseria Rossella

Aan het einde van de achttiende eeuw betrok koning Ferdinand IV van Bourbon zijn jachthuis aan de voet van de indrukwekkende berg Rocca Busambra. Om de koning dwars te zitten bouwde de prins van Belmonte de charmante Masseria Rossella recht tegenover de koninklijke loge. Het prachtige landgoed van Masseria Rossella is dus ontstaan uit een koninklijke vete!

De Masseria is al twee eeuwen in het beheer van dezelfde familie en is tegenwoordig een charmante vakantieboerderij en een biologische boerderij. Het hele gebouw wordt erkend door de Local Council for Cultural Heritage vanwege zijn hoge historische waarde.

Masseria Rossella heeft een prachtig uitzicht over de vallei van Scanzano, met op de achtergrond de berg Rocca Busambra. Een topbestemming voor liefhebbers van natuur en trekking. Je vind hier rust en ontspanning in een landschap van heuvels, valleien, meren, olijfboomgaarden, graanvelden en wijngaarden. De naam komt van de prachtige rozentuinen in de omgeving.

Tenuta Edoné

Tenuta Edoné Agriturismo

De historische boerderij uit de 17e eeuw, Tenuta Edoné, ligt in de vallei van de rivier de Alcantara. Een agriturismo waar zelf nog jam, groenten en olijfolie wordt geproduceerd. De rivier Alcantara, op korte afstand van de accommodatie, is een ideale plek voor een schitterende wandeling of een rafting ervaring.

De kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Op een mooie dag is in de kloof een schouwspel van mooie weerspiegelingen en lichteffecten te zien.

Het landhuis heeft een eigen restaurant, een zwembad en het is mogelijk fietsen te huren en de omgeving te verkennen.

Kaart

Reis je met een ander aantal personen? Reis je met je eigen auto?
Vraag hier een offerte aan.

15-Daagse Fly & Drive Agriturismi Sicilië

Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief