logo
Offerte!

Traditie, cultuur en een familiare sfeer

West sicilië is nog vrijwel onbekend bij het grote publiek, maar ook zo de moeite waard om hier uw vakantie door te brengen. Ontdek tijdens deze 8-daagse reis de bijzondere natuur en cultuur van west-Sicilië en laat u zich verbazen over de schoonheid van een gebied dat niet is aangetast door het massatoerisme.

Een onvergetelijke reis waarbij je soms terug in de tijd gaat bij de archeologische vindplaatsen of antieke en authentieke plaatsjes.
Highlights Sicilië
Vlucht Rotterdam - Palermo
Charmante hotels
Incl. logies & ontbijt
Incl. huurauto
Uitgebreide reistips

Foto's

  • Trapani
  • Hotel Vecchio Borgo Palermo
  • Hotel Vecchio Borgo Palermo
  • Hotel Vecchio Borgo Palermo
  • Giardini Mon Plaisir
  • Giardini Mon Plaisir
  • Giardini Mon Plaisir
  • Giardini Mon Plaisir
  • Giardini Mon Plaisir
  • Giardini Mon Plaisir

Programma

Dag 1 Rotterdam - Palermo

In Rotterdam neem je het vliegtuig naar Palermo aan de Siciliaanse oostkust. Op vliegveld Aeroporto di Palermo Falcone Borsellino haal je de huurauto op en rij je via de E90 naar het Boutique hotel Vecchio Borgo in het centrum van Palermo.

Dag 2 en 3 Palermo

Ontdek tijdens deze dagen de talloze bezienswaardigheden, prachtige pleinen met historische gebouwen en interessante musea van Palermo. Slenteren door de straten, eindeloos struinen over de markten en genieten van het typische street food. Palermo is een moderne stad met een rijke historie.

Monreale is ook een interessante bestemming voor een uitstapje. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de karakteristieke kathedraal in het centrum van dit plaatsje. Deze is aan buitenkant sober maar het interieur is meer dan indrukwekkend. Met name de omvangrijke mozaïek waarin de bijbelvertelling uitgebeeld wordt. In deze schitterende mozaïek is meer dan 2.000 kilo goud verwerkt.

Dag 4 Palermo - Trapani

Vandaag gaat de reis verder van Palermo naar het charmante Giardini Mon Plaisir hotel wat in het centrum van Trapani is gelegen. Tijdens deze prachtige rit langs de kust van Sicilië is het mooie strand San Vito Lo Capo een echte aanrader, 40 km van het stadjeTrapani gelegen.

De antieke villa Giardini Mon Plaisir is onlangs gerenoveerd tot een kleinschalige accommodatie met schitterende Art Nouveau vloeren en een Al Fresco eetkamer. In de weelderige tuin staan eeuwenoude bomen, beelden en fonteinen met daartussendoor schaduwrijke wandelpaadjes.

Dag 5, 6 en 7

Tijdens deze dagen kun je genieten van het historische centrum van Trapani dat gelegen is op een landtong en heeft veel barokke paleizen, kerken en witte vissershuisjes. Neem een kijkje bij ‘Cattedrale San Lorenzo’, een indrukwekkende kathedraal, en ‘Chiesa del Purgatorio’ en ‘Chiesa del Collegio Gesuiti’, twee prachtige kerken. Op het uiterste puntje van de landtong staat ‘Torre di Ligny’, een oude verdedigingstoren. Tegenwoordig is er een interessant archeologisch museum gevestigd.

Vanuit het haventje van Trapani kan je per boot naar ‘l’Isole Egadi’, de Egadische archipel, met schitterende strandjes en betoverende baaien. Vanuit Trapani kan je met de kabelbaan naar Erice, een middeleeuws vestingstadje op de ‘Monte San Giuliano’. Vanaf de top van deze berg heb je een spectaculair uitzicht over Trapani en de Egadische archipel.

Dag 8 Palermo - Rotterdam

Vandaag is het al weer tijd voor de terugreis. Vanuit de accommodatie rij je naar de luchthaven van Palermo waar je de huurauto inlevert en het vliegtuig terug neemt naar Rotterdam.

Accommodaties

Hotel Vecchio Borgo Palermo

Hotel Vecchio Borgo

Hotel Vecchio Borgo ligt in het centrum van de prachtige Siciliaanse stad Palermo. Deze gastvrije viersterrenaccommodatie is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. De medewerkers zijn gastvrij, geven de beste toeristische tips en helpen je graag met het plannen van excursies.

Vecchio Borgo is een perfecte uitvalsbasis om deze interessante stad en haar omgeving te verkennen. Het historische centrum van Palermo ligt op loopafstand. Loop door de straatjes met eeuwenoude gebouwen. Bewonder de vier vrijwel identieke ‘palazzi’ op het prachtige plein ‘I Quattro Canti’ en zoek de verschillen. Of breng een bezoekje aan ‘Museo Internazionale delle Marionette’, een mooi museum met duizenden marionetten. ’s Avonds kan je heerlijk flaneren aan de brede boulevard ‘Foro Italico’.

Giardini Mon Plaisir

Giardini Mon Plaisir

Giardini Mon Plaisir is een charmant hotel in het centrum van Trapani. Deze antieke villa is onlangs gerenoveerd tot een kleinschalige accommodatie met schitterende Art Nouveau vloeren en een Al Fresco eetkamer. In de weelderige tuin staan eeuwenoude bomen, beelden en fonteinen met daartussendoor schaduwrijke wandelpaadjes. Er is zelfs een wintertuin en een Siciliaanse moestuin.

Het historische centrum van Trapani is gelegen op een landtong en heeft veel barokke paleizen, kerken en witte vissershuisjes. Vanuit het haventje van Trapani kan je eenvoudig de overtocht maken naar ‘l’Isole Egadi’, de Egadische archipel, met schitterende strandjes en betoverende baaien. Of neem de kabelbaan naar het middeleeuwse stadje Erice.

Kaart

Reis je met een ander aantal personen? Reis je met je eigen auto?
Vraag hier een offerte aan.

8-Daagse Fly & Drive West Sicilië

Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief