logo
Offerte!
  • Vakantie Toscane

Rondreizen Toscane & accommodaties Toscane

Het decor van menig film en boek, Toscane!

Het heuvelachtige landschap met de cipressen spreekt tot ieders verbeelding. Tijdens een rondreis Toscane met Eva Sardinia bezoek je de bekende steden als Pisa, Florence en Siena en natuurlijk de middeleeuwse heuvelstadjes zoals San Gimignano en Volterra. Onderweg volg je één van de vele wijnroutes en in de Chianti streek maak je een tussenstop om deze beroemde wijnen te proeven.

Eva heeft een ruim aanbod in kleinschalige agriturismo's en charme hotels, maar ook luxere resorts aan de kust. Wij helpen jullie graag bij het organiseren voor een volledig verzorgde rondreis Toscane inclusief vlucht en huurauto.

Ook voor de meer ervaren Italië reiziger heeft Eva nog voldoende verrassingen in Toscane.
Rondreis Toscane

Reisaanbod Toscane

Geografie, geologie en natuur Toscane
Toscane is een regio op het Italiaanse vasteland.
De hoofdstad van Toscane is Florence (Firenze).
De regio heeft een oppervlakte van 22.990 km².

Toscane heeft negen provincies: Arezzo, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato en Siena. Daarnaast is er sinds 1 januari 2015 één ‘Città Metropolitana’: Florence. Voor die datum was Florence een stedelijke provincie. Er zijn in totaal 280 gemeenten.

• Op 30 september 2015 had Toscane 3.745.983 inwoners waarvan de meesten in Florence wonen.
• De regio grenst in het noordoosten aan Ligurië, in het noorden aan Emilia-Romagna, in het zuiden aan Lazio, ten oosten aan de regio’s Umbrië en Le Marche en ten westen aan de Tyrreense Zee.
• De hoogste bergtop van Toscane is ‘Monte Prado’ met een hoogte van 2.054 meter.
• Toscane heeft een kustlijn van 633 kilometer met mooie zandstranden, kleine baaien en een helderblauwe zee. Tot deze kustlijn behoren ook de eilanden van de Toscaanse Archipel.
• Op de lijst ‘i Borghi più belli d’Italia’, de mooiste middeleeuwse dorpjes van Italië, staan maar liefst 19 plaatsjes in de regio Toscane.
• Toscane is een regio die in het teken staat van talloze wijn- en olijfgaarden. Je bereikt de wijngaarden via vaak slingerachtige weggetjes die prachtige panorama’s bieden.
Florence Toscane
Bereikbaarheid en vervoer Toscane
Reizen naar Toscane

Met de auto is de afstand van Utrecht tot Florence (hoofdstad van Toscane) 1.344 kilometer.

Toscane heeft twee vliegvelden:
• Aeroporto di Firenze Peretola bij Florence ligt het meest centraal.
• Aeroporto di Pisa Galileo Galilei bij Pisa voor het westen van Toscane.
Met het vliegtuig is Toscane bijvoorbeeld bereikbaar met RyanAir van Eindhoven naar Pisa of met Transavia van Amsterdam naar Pisa. Brussels Airlines vliegt in het zomerseizoen van Brussels Airport naar Florence.

Reizen in Toscane
De wegen in Toscane zijn goed begaanbaar. Wel moet er op sommige gedeeltes tol worden betaald.
Bezienswaardigheden Toscane
Toscane heeft talloze mooie monumenten, archeologische vindplaatsen en unieke musea. Enkele interessante hoogtepunten:
• Florence, de hoofdstad van Toscane, is één van de bekendste kunst- en cultuursteden van Europa met veel interessante bezienswaardigheden.
• ‘Parco Regionale della Maremma’ is een schitterend natuurpark waar je prima kan wandelen, fietsen en kanoën. Het park is meer dan 100 km² groot en biedt een bijzondere flora en fauna. Geniet ook van de adembenemende panorama’s vanaf de heuvels.
• Pisa is vooral bekend vanwege ‘Torre pendente di Pisa’, de scheve klokkentoren. Ook de naastgelegen kathedraal ‘Duomo di Santa Maria Assunta’ en de doopkapel ‘Baptisterium San Giovanni’ zijn schitterend. Deze drie monumenten liggen aan ‘Piazza dei Miracoli’.
• San Gimignano is een pittoresk middeleeuws stadje. De vele torens, smalle schilderachtige straatjes, fresco’s en historische gebouwen zijn kenmerkend voor het prachtige plaatsje.
• ‘Area Archeologica di Roselle’, het archeologische park bij Roselle, herbergt de overblijfselen van het oude Etruskische plaatsje Etruria. Er zijn opgravingen, prachtige mozaïekvloeren en de restanten van een amfitheater.
• Porto Ercole is een chique badplaats. Het was jarenlang de zomervakantiebestemming van de Nederlandse koninklijke familie.
• Volterra is een mooi middeleeuws plaatsje met bezienswaardigheden, zoals ‘Palazzo dei Priori’, een prachtig gebouw met een bijzonder interieur van 19e-eeuwse muurschilderingen. De toren van ‘Palazzo dei Priori’ kan je beklimmen waarna je een weids panorama over de omgeving hebt. Ook ‘Museo della Tortura’, het foltermuseum, vind je in Volterra.
• Castiglioncello is een bekend toeristenplaatsje aan de Etruskische kust met ‘Baia del Quercetano’, een mooie beschutte baai.
Tenuta Mocajo Toscane
Tradities en feesten van Toscane
In Toscane worden tijdens de zomer talloze evenementen georganiseerd.

Tips evenementen Toscane

Juni:
• Florence: Jaarlijks wordt in de 2e en 3e week van juni ‘Calcio Storico Fiorentino’ georganiseerd. Een historisch voetbaltoernooi op ‘Piazza Santa Croce’ waarbij de spelers 16e-eeuwse kleding dragen. De vier deelnemende teams vertegenwoordigen de vier historische districten. Voorafgaand aan de wedstrijden is er een historische parade.

Juli:
• Siena: Op 2 juli (en 16 augustus) vindt ‘Palio di Siena’, de jaarlijkse traditionele paardenrennen, plaats op ‘Piazza del Campo’, het centrale plein van Siena. Een waar spektakelstuk waarnaar veel inwoners en ook talloze toeristen komen kijken.
• Torre del Lago Puccini: Hier wordt vanaf half juli tot half augustus ‘Festival Puccini’ georganiseerd waarbij een groot aantal opera’s worden opgevoerd. Dit festival vindt plaats in een prachtig openluchttheater met zicht op ‘Lago di Massaciuccoli’.

Augustus:
• Massa Marittima: Iedere 2e zondag van augustus wordt in dit pittoreske stadje ‘Balestro del Girifalco’ georganiseerd. Bij dit evenement staat een wedstrijd kruisboogschieten met een oude Italiaanse kruisboog centraal. Ook zijn er demonstraties vendelzwaaien en is er een prachtige historische optocht.
• Volterra: Jaarlijks vindt op de 3e en de 4e zondag van augustus een middeleeuws feest plaats in Volterra. Dit feest brengt je terug naar het magische en mysterieuze jaar 1398.
• Montepulciano: Elke laatste zondag van augustus is er ‘Bravio delle Botti’, de wijnvatenrace. Dit is een spannende wedstrijd tussen verschillende teams die zware wijnvaten tegen de heuvels oprollen.

September:
• Greve in Chianti: jaarlijks rond de 2e week van september wordt de ‘Expo Chianti Classico’ gehouden op ‘Piazza Matteotti’. Voor een klein bedrag kan je diverse wijnen proeven.
• Impruneta: In dit Chianti-stadje vindt iedere laatste zondag van september ‘Festa dell’Uva’ plaats met een optocht van praalwagens en gewijd aan alles wat met wijn te maken heeft, zoals ook een proeverij.
Arezzo Toscane
Provincies Toscane
Arezzo
Grosseto
Livorno
Lucca
Massa-Carrara
Pisa
Pistoia
Prato
Siena
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief