logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!

Sotto Le Cummerse Albergo Diffuso**** - Locorotondo (Puglia)

Een beetje thuis in Locorotondo…

Sotto le Cummerse is een zogenaamde Albergo Diffuso, een hotel verspreid over meerdere panden. Je krijgt de gelegenheid te logeren in een van de typische wit gekalkte stenen huisjes in Puglia in het historische centrum van Locorotondo. Witte huizen, stenen straatjes.

Het Albergo Diffuso (multi-unit hotel) is als concept bedacht door Angelo Sisto en zijn echtgenote Teresa Salerno. Locorotondo is hun geboorteplaats. Zij willen hun gasten deelgenoot laten maken van de geuren, smaken en de sfeer van hun dorp.

De huisjes zijn allemaal traditioneel Italiaans ingericht. Elke ochtend wordt een ontbijtbuffet geserveerd een klein restaurant om de hoek met zelfgemaakte producten.
In het centrum
Wifi: ja
Airco: ja
Restaurants: loopafstand
Alberobello: 10 km
Monopoli: 26 km
Ostuni: 20 km
Bari: 61 km

Faciliteiten

Er zijn 10 appartementen bij Sotto le Cummerse. Bij het restaurant La Salottina kan het ontbijt gebruikt worden. Ook is daar een bar aanwezig en een klein restaurant.

Bij de accommodatie is het mogelijk fietsen te huren en zijn er ook mogelijkheden om dichtbij te gaan paardrijden.

De kamers worden dagelijks schoongemaakt en er is tegen betaling een was- en strijkservice aanwezig.
Behalve bij La Salottina kan het ontbijt ook op de kamer worden gebruikt.

Huisdieren zijn in deze accommodatie toegestaan.
Googlemaps wordt geladen

Accommodatie

Het hotel heeft 3 soorten accommodaties.
De 3 Junior appartementen op de begane grond. Deze hebben een tweepersoonsbed, een badkamer met douche en een kitchenette.

Dan zijn er 4 appartementen De Luxe. Deze zijn op de eerste verdieping, hebben een kitchenette, een tweepersoonsbed, een badkamer met douche en een balkon met panoramisch uitzicht.

En tenslotte zijn er 3 suites op de hoogste verdieping. De suites hebben 2 slaapkamers, een kitchenette, een badkamer met bad en douche en een balkon of terras met panoramische uitzicht.

Tips & Beoordelingen

Natuurlijk moet je het bijzondere Alberobello bezoeken. Alberobello is vooral ook bekend vanwege de vele trulli die er staan. Twee wijken bestaan vrijwel louter uit trulli: Rione Monti en Aia Piccola. Er zijn siamese trulli te vinden, een trullokerk en de Trullo Sovrano, de enige trullo die uit twee verdiepingen bestaat. Rione Monti, met zo'n 1000 trulli, is in 1910 tot nationaal monument uitgeroepen, in 1996 werden de trulli van Alberobello opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bijzonder is het witte stadje Ostuni, ‘la Città Bianca’. De witte huisjes zijn tegen een heuvel gebouwd, hetgeen er al vanaf de voet van de heuvel mooi uitziet. Loop door de sfeervolle straatjes en bewonder deze witte wereld met her en der de groene accenten van planten. Vooral ook bij het invallen van de schemering en ’s avonds is het aanzicht mooi. De drie kerken zijn dan verlicht hetgeen prachtige plaatjes oplevert.

2-Persoons Appartement Junior

3-Persoons Appartement Junior

4-Persoons Appartement Junior

2-Persoons Appartement Deluxe

5-Persoons Appartement Deluxe

4-Persoons Appartement Suite

Extra kosten ter plaatse te voldoen:

Toeristenbelasting

Aankomst en vertrekdag: dagelijks
Minimum verblijf: 7 nachten
Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct zelf boeken. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

 
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief