logo
 • BANT_DEFAULT

Reizen Medio Campidano

Reisaanbod Medio Campidano

Regio
Provincie
Type vakantie
Sterren
Faciliteiten
Ligging
8.3

8 Daagse individuele rondreis Zuid-Sardinië

Sardinie - Cagliari

Bekijk Fly drive

15 Daagse Autorondreis Wonderlijke Westkust van Sardinie

Sardinie - Olbia

Bekijk Auto Rondreis

11-Daagse Fly-Drive Feest voor Fijnproevers Sardinië

Sardinie - Olbia

Bekijk Fly drive
7.3

Hotel Le Dune Ingurtosu***

Sardinie - Arbus

Bekijk Hotels
Last Minute
8.1

TarthesHotel ****

Sardinie - Guspini

Bekijk Hotels
Medio Campidano - Zuid-West SardiniëRegiokaarten
Provincie Medio Campidano is één van de vier nieuwe provincies van Sardinië. Het is dunbevolkt en staat bekend als “la Provincia Verde”, de groene provincie vanwege de overvloed aan bossen, bergen en heuvels.

Plaatsen
 • San Luri, hoofdstad, waar “Castello Eleonora di Arborea”, een Middeleeuws kasteel, staat.
 • Villacidro, hoofdstad, staat traditioneel bekend als “Paese delle Streghe”, het heksenstadje.
 • San Gavino Monreale, bekend vanwege het jaarlijkse saffraanfestival.


Natuur
 • “Sa Spendula” vlakbij Villacidro, is één van de watervallen in Medio Campidano. Het ligt aan de rand van “Parco Regionale del Monte Linas-Oridda-Marganai”, een bergachtig regionaal natuurgebied. Spendula is Sardijns voor la cascata (waterval). In dit natuurgebied ontspringen nog enkele watervallen op de Monti Mannu: Cascata Piscina Irgas en Cascata di Muru Mannu.
 • “Monte Linas” is in ditzelfde gebied met 1236 meter het hoogste punt van de provincie.
 • “Costa Verde”, de prachtige kuststreek van bijna 50 km lang met de hoogste duinen van Europa bij Piscinas.

De streek bestaat uit schitterende stranden, rotsen, bossen en duinen met veel typische Middellandse Zee begroeiing, zoals struiken van de jeneverbes.
Bezienswaardigheden: Su Nuraxi - Barumini
 • “Su Nuraxi” bij Barumini: deze nuraghe vormt het mooiste, best bewaarde en meest complete voorbeeld van deze vorm van prehistorische architectuur. “Nuraxi” is plaatselijk dialect voor nuraghe. Su Nuraxi staat als enige nuraghe op de lijst van UNESCO als Werelderfgoed.
 • “Sardegna in Miniatura” in Tuili: je vindt hier alle belangrijke Sardijnse bezienswaardigheden in gedetailleerde miniatuuruitvoering. Daarnaast is er een Nuragisch paviljoen, digitaal planetarium, astronomiemuseum en een tentoonstelling over Darwin. Ook wordt er de biosfeer van Sardinië weergegeven.
 • Montevecchio bij Guspini, voormalige mijnwerkersstad. De oude mijn genaamd “la Miniera di Piccalinna” is open voor het publiek. Ook de bijgebouwen en het schitterende “Palazzo della Direzione”, het gerestaureerde, luxueuze directiegebouw zijn te bezoeken.


Verder zijn er nog een aantal interessante archeologische gebieden, oa: “Sant'Anastasia” in Sardara en “Genna Maria” bij Villanovaforru.

Specialiteiten:
 • “Su coccoi” en “il civraxu”: heerlijk brood, waarbij de “coccoi”-broodjes de meest uiteenlopende vormen hebben.
 • “Agnello con carcioffi e Vernaccia”: gestoofd lamsvlees met de specifieke Sardijnse artisjok en Vernaccia (witte wijn).

Accomodaties

TarthesHotel

TarthesHotel - Guspini

Magische sfeer

In het binnenland van Sardinië, in het oude mijnstadje Guspini, vind je deze bijzondere accommodatie. Bij binnenkomst in het luxe 4-sterren hotel Tarthes, word je omringd door een magische sfeer en word je ondergedompeld in de oude wereld met pilaren, kolommen, wandtapijten en antiek meubilair. TarthesHotel is een oase van rust in het binnenland van Sardinië. TarthesHotel is door de Guide Michelin en Gambero Rosso gekozen tot beste hotel van Sardinië.

Casa Marmida

Agriturismo Casa Marmida - Guspini

Geniet van het landelijke leven

Agriturismo Casa Marmida ligt in het westen van Sardinië, ten zuid-oosten van de Golf van Oristano, slechts een paar kilometer van de bekende Costa Verde. Het is de ideale plek voor een vakantie in volledige rust, warmte en huiselijkheid. Je bent door prachtige natuur omgeven, van bergen tot de prachtige kustlijn.

Hotel Le Dune Ingurtosu

Hotel Le Dune Ingurtosu - Arbus

Unieke locatie bij de hoogste duinen van Sardinië

Hotel Le Dune Ingurtosu ligt in het zuid westen van Sardinie, in de voormalige mijnstreek rond het stadje Montevecchio. De drie tot Nationaal Monument uitgeroepen gebouwen, waar het hotel uit bestaat, zijn gerenoveerde 19e eeuwse opslagplaatsen voor de zink- en zilvermijnen van Ingurtosu. Het hotel ligt bij de 60 m hoge duinen van Piscinas, een van de meest bijzondere landschappen van Sardinie.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief