logo
Offerte!
 • BANT_DEFAULT

Reizen Medio Campidano

Tijdens je vakantie in de provincie Medio Campidano op Sardinie is een van de hoogtepunten een bezoek aan “Su Nuraxi” bij Barumini: deze nuraghe vormt het best bewaarde en meest complete voorbeeld van deze vorm van prehistorische architectuur. Su Nuraxi staat op de UNESCO als Werelderfgoedlijst.

Aan de Costa Verde, de prachtige kuststreek, vind je de hoogste duinen van Europa bij Piscinas.

Reisaanbod Medio Campidano

Medio Campidano - Zuid-West SardiniëRegiokaarten
Provincie Medio Campidano is één van de vier nieuwe provincies van Sardinië. Het is dunbevolkt en staat bekend als “la Provincia Verde”, de groene provincie vanwege de overvloed aan bossen, bergen en heuvels.

Plaatsen
 • San Luri, hoofdstad, waar “Castello Eleonora di Arborea”, een Middeleeuws kasteel, staat.
 • Villacidro, hoofdstad, staat traditioneel bekend als “Paese delle Streghe”, het heksenstadje.
 • San Gavino Monreale, bekend vanwege het jaarlijkse saffraanfestival.


Natuur
 • “Sa Spendula” vlakbij Villacidro, is één van de watervallen in Medio Campidano. Het ligt aan de rand van “Parco Regionale del Monte Linas-Oridda-Marganai”, een bergachtig regionaal natuurgebied. Spendula is Sardijns voor la cascata (waterval). In dit natuurgebied ontspringen nog enkele watervallen op de Monti Mannu: Cascata Piscina Irgas en Cascata di Muru Mannu.
 • “Monte Linas” is in ditzelfde gebied met 1236 meter het hoogste punt van de provincie.
 • “Costa Verde”, de prachtige kuststreek van bijna 50 km lang met de hoogste duinen van Europa bij Piscinas.

De streek bestaat uit schitterende stranden, rotsen, bossen en duinen met veel typische Middellandse Zee begroeiing, zoals struiken van de jeneverbes.
Bezienswaardigheden: Su Nuraxi - Barumini
 • “Su Nuraxi” bij Barumini: deze nuraghe vormt het mooiste, best bewaarde en meest complete voorbeeld van deze vorm van prehistorische architectuur. “Nuraxi” is plaatselijk dialect voor nuraghe. Su Nuraxi staat als enige nuraghe op de lijst van UNESCO als Werelderfgoed.
 • “Sardegna in Miniatura” in Tuili: je vindt hier alle belangrijke Sardijnse bezienswaardigheden in gedetailleerde miniatuuruitvoering. Daarnaast is er een Nuragisch paviljoen, digitaal planetarium, astronomiemuseum en een tentoonstelling over Darwin. Ook wordt er de biosfeer van Sardinië weergegeven.
 • Montevecchio bij Guspini, voormalige mijnwerkersstad. De oude mijn genaamd “la Miniera di Piccalinna” is open voor het publiek. Ook de bijgebouwen en het schitterende “Palazzo della Direzione”, het gerestaureerde, luxueuze directiegebouw zijn te bezoeken.


Verder zijn er nog een aantal interessante archeologische gebieden, oa: “Sant'Anastasia” in Sardara en “Genna Maria” bij Villanovaforru.

Specialiteiten:
 • “Su coccoi” en “il civraxu”: heerlijk brood, waarbij de “coccoi”-broodjes de meest uiteenlopende vormen hebben.
 • “Agnello con carcioffi e Vernaccia”: gestoofd lamsvlees met de specifieke Sardijnse artisjok en Vernaccia (witte wijn).

Accomodaties

TarthesHotel

TarthesHotel - Guspini

Magische sfeer

In het binnenland van Sardinië, in het oude mijnstadje Guspini, vind je deze bijzondere accommodatie. Bij binnenkomst in het luxe 4-sterren hotel Tarthes, word je omringd door een magische sfeer en word je ondergedompeld in de oude wereld met pilaren, kolommen, wandtapijten en antiek meubilair. TarthesHotel is een oase van rust in het binnenland van Sardinië. TarthesHotel is door de Guide Michelin en Gambero Rosso gekozen tot beste hotel van Sardinië.

Hotel Le Dune Ingurtosu

Hotel Le Dune Piscinas - Arbus

Unieke locatie bij de hoogste duinen van Sardinië

Hotel Le Dune Ingurtosu ligt in het zuid westen van Sardinie, in de voormalige mijnstreek rond het stadje Montevecchio. De drie tot Nationaal Monument uitgeroepen gebouwen, waar het hotel uit bestaat, zijn gerenoveerde 19e eeuwse opslagplaatsen voor de zink- en zilvermijnen van Ingurtosu. Het hotel ligt bij de 60 m hoge duinen van Piscinas, een van de meest bijzondere landschappen van Sardinie.

Il Borgo dell' Arcangelo

Il Borgo dell'Arcangelo - Tuili

Een juweel verborgen in een rustieke dorp

Il Borgo dell'Arcangelo ligt in het historische centrum van Tuili, in een gebouw dat dateert uit de late jaren 1700. Tuili, een dorp aan de voet van de Giara gebied, bekend om zijn wilde paarden, heeft een goed bewaard historisch centrum met een aantal historisch-cultureel trekpleisters. In het bijzonder, de kerk van San Pietro, met het Renaissance altaarstuk van de Meester van Castelsardo: het schilderij, met de afbeelding van de Aartsengel Michael die de duivel doodt, geeft de naam aan de agriturismo. Agriturismo Il Borgo Dell'Arcangelo beslaat ongeveer 200 hectare vol granen, olijventeelt, amandelbomen en wijngaarden. Een deel van het bedrijf bevindt zich op het Giara-plateau waar ook de "Sa Domu de Jara" te vinden is: een herdershuis dat in het verleden de schuilplaats van het vee was. Deze plek is te bezichtigen dankzij een excursie georganiseerd door de Agriturismo.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief