logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • BANT_DEFAULT

COVID-19

Beste reiziger,

Op deze pagina proberen we de meest gestelde vragen omtrent Covid-19 zo goed mogelijk te beantwoorden.

Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Sardinië, Sicilië, Puglia en voor Corsica staat op groen. Dit houdt in dat vakantiereizen naar deze bestemming mogelijk zijn.

Bij Eva Sardinia & Eva Corsica kun je zonder zorgen je vakantie boeken, want mocht je reis toch niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies, dan kun je kosteloos omboeken, een voucher ontvangen of terugbetaling van je reissom aanvragen.

Voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg het reisadvies Italië en het reisadvies Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heb je verdere vragen of wil je specifiek jouw aanvraag bespreken met ons, bel of mail info@eva-sardinia.com ons dan gerust.
Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)229 591942 op:
maandag t/m vrijdag van 09:00 u - 17:00 u
zaterdag van 10:00 u - 16:00 u

Met vriendelijke groet,

Eva Cortie
namens het team van Eva Sardinia & Eva Corsica

Update 22 april 2022

Ik wil op vakantie, kan dat?
Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Sardinië, Sicilië, Puglia en voor Corsica staat op groen.
Vakantiereizen naar deze bestemmingen zijn dus weer mogelijk.

Voor je reis naar Italië volstaat een vaccinatie- of herstelbewijs. Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs, dan blijft een negatief testresultaat verplicht om te kunnen reizen (voor reizigers vanaf zes jaar).

Mocht de reis toch niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid, dan kun je kosteloos omboeken, een voucher ontvangen of terugbetaling van je reissom aanvragen.

Corona maatregelen Italië
Voor je reis naar Italië volstaat een vaccinatie- of herstelbewijs. Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs, dan blijft een negatief testresultaat verplicht om te kunnen reizen (voor reizigers vanaf zes jaar).
Je vaccinatie-, herstel- of testbewijs kun je aantonen via de internationale QR-code in de CoronaCheckApp. Voor het reizen naar Italië is het vaccinatiebewijs negen maanden geldig; het herstelbewijs zes maanden.

Daarnaast dien je bij aankomst een Digital Passenger Locator Form te laten zien.
Voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg het reisadvies Italië.

In Italië geldt een ‘1 meter afstand’ regel. Het is op verplicht om in publieke binnenruimtes (zoals winkels) een mondkapje te dragen. Op veel plaatsen is het ook verplicht om buiten een mondkapje te dragen. Op de luchthavens en aan boord van het vliegtuig en de ferry is het dragen van een FFP2 mondkapje verplicht.

Iedereen in Italië die ouder is dan 12 jaar moet een Digitaal Corona Certificaat (DCC) laten zien om toegang te krijgen tot diverse overdekte gelegenheden zoals; horecagelegenheden (binnen aan tafel), concerten, sportevenementen, musea, theaters, zwembaden, sportscholen, festivals, beurzen et cetera. Reizigers die in Italië lange afstanden met het openbaar vervoer (per vliegtuig, trein, bus of boot) afleggen, moeten de DCC ook tonen.
Let op: In heel Italië is een coronabewijs (vaccinatiebewijs niet ouder dan 9 maanden, herstel- of testbewijs) verplicht voor overnachtingen in een hotel of verblijfsplaatsen, voor toegang tot sportscholen en in al het regionale en lokale openbaar vervoer.

Daarnaast zijn er gelegenheden waarvoor alleen een vaccinatiebewijs (niet ouder dan 9 maanden) of herstelbewijs geldig is als toegangsbewijs. Let op: Een testbewijs wordt niet meer geaccepteerd voor toegang tot concerten, sportevenementen, musea, theaters, festivals, et cetera.

Corona maatregelen Corsica
Het dragen van een mondkapje in winkels, openbare ruimten, wachtrijen en op plekken waar veel personen op een kleine oppervlakte zijn, is verplicht.
Alleen personen met een coronabewijs (pass sanitaire) krijgen toegang tot cafés, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, medische- en sociale instellingen, terrassen, transport vliegtuig-trein-bus op lange afstanden, bijeenkomsten in openbare ruimtes en grote winkelcentra (regionaal bepaald). Zorg voor een geprinte versie van je coronabewijs (DCC) QR-code, mocht je je digitale device niet bij de hand hebben.

Alle reizigers die vanuit Nederland naar Corsica reizen, moeten een coronabewijs (Digitale Corona Certificaat - DCC) en een erewoordverklaring (Déclaration sur l'honneur) overleggen.
Daarnaast dien je bij aankomst een Digital Passenger Locator Form te laten zien.
Voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg het reisadvies Frankrijk.

Wat gebeurt er als ik op reis ben gegaan naar een land met een geel reisadvies en als ik daar ben, gaat het land op oranje of rood?
De situatie wordt opnieuw bekeken; moet er direct worden gerepatrieerd of kan de vakantie worden afgemaakt onder bepaalde maatregelen? In praktijk wordt dit van geval tot geval bekeken. Bij repatriëren volgt dat de reisonderneming de niet-genoten vakantiedagen restitueert. Nog vertrekkende reizen zullen tot een bepaalde datum worden geannuleerd.

Reizen met het vliegtuig - maatregelen luchtvaartmaatschappijen
De luchtvaartmaatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Transavia.

Reizen met een huurauto - maatregelen autoverhuurders
De autoverhuur-maatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Sunny Cars.

Reizen met de ferry - maatregelen ferry maatschappijen
De ferrymaatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Mobylines.

Terugbetalen reissom
Je kunt bij Eva Sardinia en Eva Corsica onbezorgd boeken, want mocht de reis toch niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid, dan kun je kosteloos omboeken, een voucher ontvangen of terugbetaling van je reissom aanvragen.

Wij proberen deze pagina zo goed mogelijk bij te houden, maar check altijd de officiële informatie van de overheid voor de laatste details.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief