logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • BANT_DEFAULT

COVID-19

Beste reiziger,

We snappen dat Covid-19 voor vragen en onzekerheid betreffende je geboekte vakantie bij Eva Sardinia zorgt.
Op deze pagina proberen we de meest gestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Heb je verdere vragen of wil je specifiek jouw boeking bespreken met ons, bel of mail info@eva-sardinia.com ons dan gerust.
Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 229 591942 op:
maandag t/m vrijdag van 09:00 u - 17:00 u
zaterdag van 10:00 u - 16:00 u

Met vriendelijke groet,

Eva Cortie
namens het team van Eva Sardinia & Eva Corsica


Update 18 mei 2020

Gaat mijn reis door?
Reizen met vertrekdatum tot en met 16 juni gaan niet door.
Deze beslissing is het gevolg van de vergaande maatregelen die nu wereldwijd worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Door deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden vinden wij het niet langer verantwoord om je reis door te laten gaan.

Wat betekent het als mijn reis niet doorgaat?
Wij overleggen persoonlijk met je, wat voor jou de beste oplossing is.

Je reis omboeken
We merken dat onze klanten graag op reis willen, zodra het weer kan. Veel klanten willen daarom de reis om boeken naar later dit jaar of naar dezelfde periode in 2021.
Indien je later dit jaar op vakantie wilt, kan de reis in de meeste gevallen direct omgeboekt worden. Mocht blijken dat het dan toch nog niet mogelijk is om te reizen, dan boeken we de reis alsnog om naar volgend jaar.

Wil je de reis nu meteen omboeken naar volgend jaar, dan maken wij een voor-boeking voor je. Zodra de vlucht of de ferry-overtocht voor volgend jaar geboekt kan worden, nemen we weer contact met je op, om de reis definitief te plannen.

Een voucher aanvragen
Weet je nu nog niet wanneer je vrij kunt krijgen, dan houd je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘voucher’) voor een volgende vakantie.
Je hoeft dan niet meteen te beslissen wanneer je dan op vakantie gaat, je kunt daar rustig de tijd voor nemen en met ons overleggen.

Mijn reis is gepland na 16 juni 2020; gaat mijn vakantie door?
Hier kunnen we nog geen uitsluitsel over geven. Alle vakanties met vertrekdatum tot en met 16 juni zijn nu geannuleerd. In de komende periode nemen we een beslissing over latere vertrekdata.

Mijn reis is nog niet geannuleerd, maar ik wil toch graag omboeken, kan dat?
In de meeste gevallen is dit mogelijk.
Neem gerust contact met ons op om dit te bespreken!

Boekingen met vlucht of ferrytickets
Zou je gaan vliegen? Dan vlieg je bij je nieuwe reis met dezelfde luchtvaartmaatschappij in dezelfde klasse.
Heb je een ferryovertocht geboekt? Dan is je overtocht bij je nieuwe reis met dezelfde ferrymaatschappij.
Op aanvraag kan je reis gewijzigd worden naar een andere ferry- of luchtvaartmaatschappij.

Verschil in reissom
Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we je de meerkosten in rekening. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, betalen we je het verschil terug.

Terugbetalen reissom
We realiseren ons dat wij – onder normale omstandigheden – bij een annulering door de reisorganisator de gehele reissom moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat wij ons op het standpunt stellen dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken. Wij worden hierin gesteund door het feit dat in Italië en Frankrijk dit systeem al door vele reisorganisaties wordt gehanteerd. Feitelijk staat dit systeem gelijk aan de mogelijkheid om kosteloos om te boeken zoals nu door diverse Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties wordt gedaan. Wij rekenen op je begrip hiervoor.

Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis geldig?
De voucher is 1 jaar geldig. Binnen 1 jaar na uitgifte van de voucher boek je je vakantie bij ons. De vertrekdatum mag wel gewoon later zijn. Alle voorwaarden van de voucher kun je vinden op:
Voorwaarden Eva Sardinia & Eva Corsica Corona Voucher

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief