logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • BANT_DEFAULT

COVID-19

Beste reiziger,

Op deze pagina proberen we de meest gestelde vragen omtrent Covid-19 zo goed mogelijk te beantwoorden.

Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Sardinië staat op geel. Dit houdt in dat vakantiereizen naar deze bestemming mogelijk zijn.

Voor zowel Sicilië en Puglia als voor Corsica staat het reisadvies op oranje. Dit houdt in dat vakantiereizen naar deze bestemmingen wordt afgeraden.

Bij Eva Sardinia & Eva Corsica kun je echter zonder zorgen je vakantie boeken, want mocht je reis toch niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies, dan kun je kosteloos omboeken, een voucher ontvangen of terugbetaling van je reissom aanvragen.

Voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg het reisadvies Italië en het reisadvies Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heb je verdere vragen of wil je specifiek jouw aanvraag bespreken met ons, bel of mail info@eva-sardinia.com ons dan gerust.
Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)229 591942 op:
maandag t/m vrijdag van 09:00 u - 17:00 u
zaterdag van 10:00 u - 16:00 u

Met vriendelijke groet,

Eva Cortie
namens het team van Eva Sardinia & Eva Corsica

Update 28 mei 2021

Ik wil op vakantie, kan dat?
Op de persconferentie van 11 mei heeft minister president Rutte aangegeven dat het vanaf 15 mei 2021 weer mogelijk is om naar het buitenland op vakantie te gaan. Het is belangrijk hiervoor het reisadvies van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Zij geven aan naar welke landen gereisd kan worden, deze landen krijgen code geel of code groen.
Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Sardinië is sinds 28 mei 2021 op geel gezet.
Vakantiereizen naar Sardinië zijn dus weer mogelijk. Na een verblijf op Sardinië hoef je sinds 28 mei 2021 bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Voor zowel Sicilië en Puglia als voor Corsica staat nu nog op oranje. Dit houdt in dat vakantiereizen naar deze bestemmingen wordt afgeraden en dat je na terugkomst een negatieve Covid-19 testverklaring moet overleggen en in thuis quarantaine dient te gaan.
Het is natuurlijk wel mogelijk om een reis te boeken voor later dit jaar. Mocht de reis toch niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid, dan kun je kosteloos omboeken, een voucher ontvangen of terugbetaling van je reissom aanvragen.

Verplichte negatieve Covid-19 test voor reizigers die vanuit het buitenland naar Nederland reizen.
Wie met het vliegtuig, de trein, de bus of een schip vanuit het buitenland naar Nederland reist, moet sinds 29 december 2020 een negatieve testverklaring kunnen laten zien. De negatieve testuitslag dient maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland te zijn afgenomen. Deze test komt bovenop de richtlijn voor alle reizigers om na aankomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan; niet in plaats van.
Na een verblijf op Sardinië hoef je sinds 28 mei 2021 bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Verplichte test voor reizigers naar Italië
Alle reizigers die vanuit Nederland naar Italië reizen, moeten een negatieve Covid-test overleggen die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst. Je moet de test bij een commercieel testcentrum laten doen, het GGD doet geen testen als je geen symptomen hebt en geeft geen verklaring. Het is ook mogelijk bij aankomst op de luchthaven een Covid-test te doen of je kunt je binnen 48 uur bij de lokale GGD (Azienda Unità Sanitaria Locale) melden voor een Covid-test.
Voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg het reisadvies Italië.
Voor reizigers die vanuit Nederland naar Sardinië reizen en die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid, volstaat het om bij aankomst het vaccinatiebewijs te laten zien.

Online registreren voorafgaand aan de reis
De regio's Sardinië, Sicilië en Puglia hanteren ieder een eigen systeem voor het registreren van reizigers.
Online registratie Puglia
Online registratie Sardinië
Online registratie Sicilië
Er kunnen meer/andere voorwaarden van toepassing zijn, hou hiervoor de site van de regio's en van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Corona maatregelen Italië
In Italië geldt een ‘1 meter afstand’ regel. Het is op verplicht om in publieke binnenruimtes (zoals winkels) een mondkapje te dragen. Op veel plaatsen is het ook verplicht om buiten een mondkapje te dragen. Ook op de luchthavens en aan boord van het vliegtuig en de ferry is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is raadzaam om zelf een voorraad mondkapjes mee te nemen op vakantie.

Corona maatregelen Corsica
In Frankrijk geldt een ‘1 meter afstand’ regel. Bars, restaurants, musea, stranden en winkels zijn geopend. Het is verplicht om in het openbaar vervoer en in musea een mondkapje te dragen. In sommige winkels geldt dit ook (dit mogen de winkeliers zelf bepalen). Er staat dan een bordje met ‘le port du masque obligatoire’ bij de ingang. Op de luchthavens en aan boord van het vliegtuig en de ferry is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is raadzaam om zelf een voorraad mee te nemen op vakantie.

Wat gebeurt er als ik op reis ben gegaan naar een land met een geel reisadvies en als ik daar ben, gaat het land op oranje of rood?
De situatie wordt opnieuw bekeken; moet er direct worden gerepatrieerd of kan de vakantie worden afgemaakt onder bepaalde maatregelen? In praktijk wordt dit van geval tot geval bekeken. Bij repatriëren volgt dat de reisonderneming de niet-genoten vakantiedagen restitueert. Nog vertrekkende reizen zullen tot een bepaalde datum worden geannuleerd.

Reizen met het vliegtuig - maatregelen luchtvaartmaatschappijen
De luchtvaartmaatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Transavia.

Reizen met een huurauto - maatregelen autoverhuurders
De autoverhuur-maatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Sunny Cars.

Reizen met de ferry - maatregelen ferry maatschappijen
De ferrymaatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Mobylines.

Terugbetalen reissom
Je kunt bij Eva Sardinia en Eva Corsica onbezorgd boeken, want mocht de reis toch niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid, dan kun je kosteloos omboeken, een voucher ontvangen of terugbetaling van je reissom aanvragen.

Ik heb een voucher ontvangen voor mijn geannuleerde reis. Tot wanneer is het tegoed van mijn voucher geldig?
De voucher is 1 jaar geldig. Binnen 1 jaar na uitgifte van de voucher boek je je vakantie bij ons. De vertrekdatum mag wel gewoon later zijn. Alle voorwaarden van de voucher kun je vinden op:
Voorwaarden Eva Sardinia & Eva Corsica Corona Voucher


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief