logo
Om de website van Eva Sardinia goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • BANT_DEFAULT

Dagje uit met kinderen in Sardinië

Leuke uitstapjes en excursies voor kinderen op Sardinië

Genieten met kinderen in Sardinië

De 1.800 km lange kustlijn met honderden km’s zandstranden bieden een bron van strandvakantie vermaak voor het hele gezin. Je kunt er vaak tientallen meters ver de zee in lopen waarbij het water niet boven je zwembroek uit komt. Heerlijk voor families met kleine kinderen, vooral aan de oost kust en in het noorden van Sardinië. In het westen kan de zee ruw zijn met stromingen, grofweg vanaf Oristano in zuidelijke richting is het strand niet zo geschikt voor kleinere kinderen.

Af en toe een uitstapje, een dagje uit met de jeugd, als afwisseling van het strand en zwembad vind je hieronder beschreven. Sardinië biedt veel verschillende activiteiten voor jongeren waar je met de hele familie van kunt genieten!

Je treft een aantal waterpretparken aan in het noorden en waterparadijs in het zuiden van Sardinie voor een opwindend dagje uit met de kinderen, maar ook druipsteengrotten, ecologische zeefauna centra, dierenparken en een prachtig ‘Madurodam’- achtige kennis activiteit voor kinderen.
Er zijn diverse interessante excursies voor de jonge vakantiegangers.

Eva Sardinia stelt je een aantal uitstapjes en dagjes uit met activiteiten voor de kids voor. Bekijk vooral de websites en de YouTube filmpjes.
Je wilt na het kijken meteen een dagje er op uit met de jeugd!

Avonturenpark Le Ragnatele

Noordwest-Sardinië - Alghero: Avonturenpark Le Ragnatele

Dit unieke avonturenpark in Sardinië bestaat sinds 2008 en ligt in een pijnbomenbos van 38.000 m2, met een netwerk (spinnenweb) van spannende klim en speel mogelijkheden. Volgens de modernste veiligheidsnormen ingericht voor kinderen van alle leeftijden, volwassenen en ook geschikt voor gehandicapten. Het park is milieuvriendelijk, heeft barbecue- en picknick plaatsen en is voorzien van Wi-Fi. Le Ragnatele ligt vlakbij het natuurpark van Porto Conte en ca. 100 meter van het beroemde strand "Le Bombarde", ongeveer zeven kilometer van de stad Alghero en Alghero-Fertilia Airport.

La Ragnatele is de hele zomer geopend.

Avonturenpark Le Ragnatele

Waterpark Aquafantasy

Noord-Sardinië - Valledoria: Waterpark Aquafantasy

Isola Rosso ligt bij Trinita d’Agultu (ten noordoosten van Valledoria).
De speelattracties zijn te veel om op te noemen: al of niet verduisterde waterglijbanen, speelvlotten met een of twee zitplaatsen. Er zijn schitterende waterroutes die lijken op een steile achtbaan. Spelen met stroomversnellingen en watervallen, een echte rivier, met een of twee persoons vlotten, omringd door een zonneterras met ligbedden en parasols.

Onregelmatig gevormd zwembad van 472 vierkante meter, voorzien van verschillende diepten voor leuke water spelletjes speciaal voor de jongere bezoekers. Slide, reuzenglijbaan en multi-track hydrotube twister voor kinderen. Een 25 m schotel zwembad met zonneterras met ligbedden en parasols met veel van comfort, samen met een terras met uitzicht op de Golf. Gloednieuw jacuzzi zwembad.

Geopend van eind juni tot begin september, van 10.00 - 18.30 uur.

Waterpark Aquafantasy

Water Paradise Sorso

Noord-Sardinië - Castelsardo Porto Torres: Water Paradise Sorso

Een schitterend en enerverend waterparadijs met waterattracties als hydromassagebaden, een scala aan waterglijbanen en zwembaden speciaal voor kinderen. Water Paradise is de perfecte mix van plezier en ontspanning voor alle leeftijden.

Geopend van juni tot september, van 10.00 - 19.00 uur.

Water Paradise Sorso

Waterpark Aquadream

Noord-Oost Sardinië - Porto Cervo: Aquadream

Enorm groot water droom fantasie waterpark met reuze watertrechters, gevlochten watertunnels. Spelen en relaxen met een- of tweepersoons rubber vlotten, high speed glijbanen en véél meer.

Geopend van half juni tot half september, van 10.30 - 18.00 uur.

Waterpark Aquadream (klik op de attractie nummers 1 t/m 15)

Vogelpark Parco degli Uccelli

West-Sardinië - Cuglieri: Vogelpark - Parco degli Uccelli

Dit 20.000 m2 grote vogelpark bevat meer dan 200 exotische vogelsoorten. In grote volières leven de vogels zoals, pauwen, heilige ibis, kraanvogels en maraboes, eksters, flamingo's en tientallen papegaaien, die vrij kunnen vliegen in een veilige omheinde omgeving. Grote bassins zijn ontworpen met zwarte en witte zwanen, magelhaense ganzen, paradijs bergeenden en andere soorten.

Ook zijn er herten, emoes, Sardijnse ezels en paarden van de Giara te zien. Deze buiten activiteit voor kinderen is een belevenis.
Het vogelpark bevind zich 3 km noord van Scano, in de richting van Suni.

Geopend van april t/m oktober, maandag gesloten, van 9.30 - 13.00 uur en van 16.30 - 20.00 uur.

Vogelpark - Parco degli Uccelli

Druipsteengrot Is Zuddas

Zuid-Sardinië - Santadi: druipsteengrot Is Zuddas

Druipsteengrot Is Zuddas is een attractieve grot in het zuiden van Sardinië bij het dorp Santadi.
Langs de toeristische route die ca 500 meter doorloopt, kun je mooie en soms enorme stalactieten en stalagmieten zien, en lava tunnels met het zeldzame en excentrieke aragoniet. Aanwezig in twee verschillende vormen: de naaldvormig aragoniet, die verschijnen als grote pollen van naald-achtige kristallen, ook wel door speleologen "grot bloemen" genoemd. Het lijkt alsof de draad-achtige formaties, die in elke gewenste richting groeien, niet beïnvloed worden door de zwaartekracht. Ze nemen vaak verbazingwekkende bizarre vormen aan.

Geopend van april t/m september tussen 9.30 - 12.00 uur en 14.30 - 18.00 uur

Druipsteengrot Is Zuddas

Sardegna in Miniatura - Sciencepark Wetenschapspark

Zuid-Sardinië - Barumini: Sardegna in Miniatura

Dit kennispark van 50.000 m2 oppervlak, mengt realiteit en fictie, geschiedenis, geologie, astronomie, Darwin en archeologie in miniatuurformaat. De miniatuur modellen (vergelijkbaar met Madurodam) zijn met grote vakmanschap gebouwd met de meest kostbare en duurzame materialen. Er is ook een interessant planetarium. Een fascinerende reis door het gevarieerde landschap van Sardinie met al zijn highlights in een oogopslag, met informatieve gidsdisplays met keuzebuttons. Het is bijzonder gunstig gelegen want het ligt vlak bij de beroemde Nuraghe Su Nuraxi en het natuurpark La Giara di Gesturi (met wilde paarden).

Het park is voorzien van picknick plaatsen, restaurant en bar.

Voor een dag er op uit met de kinderen is dit een super aanrader en een onvergetelijke ervaring.
Open: gehele jaar, van 10.00 - 17.00 uur

Sardegna in Miniatura
Sardegna in Miniatura op YouTube

Dierenpark Parco Degli Angeli

Zuid-Sardinië - Giba: Dierenpark Parco degli Angeli

Dit natuurpark met dieren ligt in het kleine plaatsje Giba in Zuid Sardinië. Heel gezellig om een paar uurtjes door te brengen met de kinderen. In het dierenpark kun je kennis maken met verschillende in- en uitheemse dier- en plantsoorten. Er is ook een kleine speeltuin aanwezig en een restaurant. Op picknick plekken met schaduw mag je zelf meegebrachte broodjes eten.

Van maart t/m september tijdens het weekend geopend.
In de zomermaanden van dinsdag t/m zondag geopend.

Dierenpark Parco degli Angeli

Waterpark Village Diverland

Zuid-Sardinië - Cagliari: Waterpark Diverland

Diverland ligt ten oosten van Cagliari op de N 125 richting Muravera, even voorbij Quartu S’Élena, bij km paal 19,5. Het waterparadijs is het grootste van Sardinie en bevat een grote verscheidenheid aan glijbanen en het golfslagbad biedt een geweldige kans om te je sportief te uiten, zonder voor anderen het speels element te vergeten.

Kinderen hebben toegang tot een reeks waterspeelattracties die specifiek voor de jongsten zijn ontworpen, waarbij het toeziend oog van het animatie team van de Baby Club het plezier en de veiligheid verhoogt.

Er is een Lazy river, waar het heerlijk relaxed vertoeven is of ontspannen wandelen door groene lanen. Ook is het mogelijk deel te nemen aan groepsactiviteiten met water aerobics of aqua gym, fitness en andere sport mogelijkheden, onder leiding van getrainde coaches. Er zijn speciale luchtdruk effecten vanaf de bodem en de wanden van de baden.

Waterpark Diverland

Laguna di Nora

Zuid-Sardinië - Pula: Laguna di Nora

Dit ecologisch centrum is gesitueerd in een grote lagune aan de Middellandsezee kust in het zuiden van Sardinië bij Sant Efisio. Veel werk is verricht om de voorheen verwaarloosde lagune in oude staat te herstellen.

Het lagunepark bevat alle ingrediënten en activiteiten voor een leerzame dag in de natuur van Sardinië, voor alle kinderen die van dieren houden en iets van milieu en duurzaamheid op Sardinië op willen steken. Er zijn diverse grote aquaria. Het lagunepark heeft veel weg van Ecomare op Texel, dat zoals bekend een opvang voor zwakke zeedieren heeft, maar hier ontvangt men andere zeedieren, zoals walvissen, dolfijnen en schildpadden. Na een herstelperiode zet men deze dieren weer uit in zee.

Je kan het wel raden, dit is een uitgelezen plek voor een dagje natuur activiteiten met kinderen.

Openingstijden:
juli en augustus van 10.00 - 13.00 uur en van 17.00 - 19.00 uur
juni en september van 10.00 - 13.00 uur en van 16.00 - 19.00 uur

Laguna di Nora
Laguna di Nora op YouTube

Waterpretpark BluFan

Zuid-Sardinië - Pula Sarroch: Waterpretpark BluFan

Dit grote zwemparadijs met spectaculaire waterattrakties en zwembaden, ligt net voorbij Sarroch op de weg van Cagliari naar Pula. Er zijn geschikte waterbaden voor de kleintjes met aansluitend een hydro massage bad. Er is een groot golfslagbad en meerdere soorten hoge glijbanen, perfect voor de grotere kinderen. Er zijn ligbedden en parasols. Natuurlijk is er een bar en restaurant aanwezig.

Waterpretpark BluFan

Druipsteengrot Ispinigoli

Oost Sardinië - Dorgali: druipsteengrot Ispinigoli

In een van de grootste karst grotten van Sardinie bevindt zich een enorme stalactiet-stalagmiet kolom, de hoogste in Europa en zelfs een van de hoogste ter wereld, 38 m in totaal. De grot bevat ook de zogenoemde Abisso delle Vergini ("Abyss of the Virgins"), een 60 m diep gat dat voert naar een 12 km lange verbinding van grotten die Ispingoli verbindt met de grot van San Giovanni Su Anzu. De naam herinnert aan de legende dat mensen werden geofferd, tijdens het bewind van de Feniciërs in dit gebied.

In de zomer dagelijks geopend.

Druipsteengrot Ispinigoli

Zee Aquarium Gala Gonone

Oost Sardinië - Dorgali: Zee-aquarium Cala Gonone

Het zee aquarium van Cala Gonone, geopend op 10 juli 2010, is een mix van leren, onderwijs, entertainment en plezier over het onderwater leven langs de kust van Sardinië. Het is gelegen in de idyllische badplaats Cala Gonone, kijkt uit over de Golf van Orosei en wordt omgeven door een groot natuur park.

In de 24 grote venster aquaria huizen flora en fauna die typisch voor de Middellandse Zee zijn en bevat bassins gewijd aan koralen en kleurrijke tropische marine soorten.

Dagelijks open van 10:00 uur - 18:00 uur, laatste toegang is om 17:00 uur.
Zee aquarium Cala Gonone

Zeegrot Bue Marino

Oost Sardinië - Cala Gonone: zeegrot Bue Marino

Een leuk uitstapje voor het hele gezin is met een boot naar deze zeegrot. Vanuit het pittoreske havenplaatsje Cala Gonone vertrekken regelmatig boten die je bij de grot van Bue Marino brengen. Deze excursie is een leuke belevenis voor jong en oud. Er zijn ook opstappunten met de boot in de havens van La Caletta en Orosei.

De boot trip heen en terug is zomers een welkome afwisseling en een avontuur vol prachtige vergezichten langs de kust van Sardinië. De wandeling in de Bue Marino grot, waar het zeewater in en uitstroomt, is een ware belevenis.

In de zomer dagelijks open, een bezoek in de grot duurt ca 1 uur.

Zeegrot Bue Marino
Zeegrot Bue Marino op YouTube

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief