logo
Offerte!

Castello di Gargonza - Monte San Savino

Verblijven in een bijzondere middeleeuwse burcht

Castello di Gargonza is een middeleeuwse burcht gelegen in de heuvels tussen Arezzo en Siena. Dit versterkte dorp heeft diverse historische huisjes, smalle steegjes, een waterput, een karakteristieke toren en een prachtig Romaans kerkje. De burcht wordt gedeeltelijk omringd door een stadsmuur. Bij de restauratie tot vakantieaccommodatie zijn de originele details behouden gebleven waardoor het geheel een bijzondere sfeer heeft. Echt een unieke locatie!

Deze accommodatie is perfect voor een rustig verblijf. Wil je er toch op uit? Je hoeft je in deze omgeving niet te vervelen. Ontdek de Chiantigiani, de panoramische route door het Chianti wijngebied. Plaatsen als Siena, Montepulciano, Cortona, Arezzo bevinden zich op minder dan een uur rijden. Ook Lago di Trasimeno met haar lieflijke vissersdorpjes zijn het waard om een kijkje te nemen.
Rustige ligging
Zwembad: ja
Airco: nee
Wi-Fi: ja
Restaurant/bar: ja
Monte San Savino: 8 km
Arezzo: 29 km
Siena: 41 km

Faciliteiten

Castello di Gargonza is omringd door een grote parktuin met een mooi zwembad omringd door een zonneterras. In de schaduw van de pergola bevindt zich een uitnodigend terras waar je kan genieten van een heerlijk drankje. In één van de gebouwen is een televisiekamer en een gezamenlijke woonkamer met open haard.

In restaurant ‘La Torre di Gargonza’ worden Toscaanse gerechten bereid met verse ingrediënten.
’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet.

Accommodatie

De kamers van Castello di Gargonza zijn verdeeld over diverse historische gebouwen op het terrein. Ook na de renovatie heeft de accommodatie de originele elementen behouden waardoor de kamers een heel bijzondere sfeer hebben.

De kamers zijn voorzien van telefoon, WiFi, minibar, verwarming en een badkamer met douche en haardroger.

Tips & Beoordelingen

La Vita è Bella
Monte San Savino is een historisch stadje met als belangrijkste bezienswaardigheid de bijzondere markthal, ‘Logge dei Mercanti’ met prachtige portieken. Ook staan er mooie kerkjes en een voormalig klooster.

Cortona is een mooi middeleeuws stadje. Voor degenen die de film ‘La Vita è Bella’ gezien hebben, biedt het een aantal herkenningspunten. In deze beroemde film van Roberto Benigni zijn een aantal mooie monumenten van Cortona opgenomen. In het plaatsje vind je behalve een aantal prachtige kerkjes ook een interessant museum met een grote verzameling vondsten uit de Etruskische en de Romeinse tijd, ‘Museo dell'Academia Etrusca’. Cortona ligt op 37 kilometer van Castello di Gargonza.

Arezzo is een middeleeuwse stad en heeft een mooi historisch centrum met als een van de belangrijkste bezienswaardigheden de gotische kathedraal, ‘Cattedrale dei Santi Pietro e Donato’. Veel monumenten staan aan de pleinen ‘Piazza Grande’ en ‘Piazza della Libertà’. ‘Chiesa di Santa Maria delle Pieve’ is een bijzonder mooi kerkje met aan de buitenkant ontelbare bogen en boogjes. Ook Arezzo diende als locatie voor ‘La Vita è Bella’. Arezzo ligt op 28 kilometer van Castello di Gargonza.
Reis je met een ander aantal personen? Heb je specifieke wensen?Ist die Zahl der Personen anders? Haben Sie spezielle Wünsche?
Vraag hier een offerte aan.Hier gehts zur Anfrage

Data en Prijzen

 
 

Eva Sardinia

Reizen met Eva Sardinia

Je kunt deze reis direct aanvragen. Heb je nog vragen?
Neem dan contact met me op!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief